Nieuws

Onze portefeuille verloor 2,1% in maart. Maar op 5 jaar ging hij gemiddeld 7% hoger per jaar!

10 maanden geleden - woensdag 4 april 2018
Onze portefeuille ontsnapte niet aan het slechte beursklimaat van maart.
Onze evenwichtige portefeuille verloor 2,1% in maart. Maar op 5 jaar tijd ging hij jaarlijks 7% hoger!

Onze evenwichtige portefeuille verloor 2,1% in maart. Maar op 5 jaar tijd ging hij jaarlijks 7% hoger!

Slechts één enkele post van onze evenwichtige portefeuille ging hoger: die van de beleggingen in Europees vastgoed. We veranderen afgelopen maand niets aan de portefeuille. Het rendement over de 12 laatste maanden kwam uit op 0,3%. Het gemiddelde jaarlijkse rendement bedraagt 2,4% op 3 jaar, 7% op 5 jaar en 6,6% op 10 jaar.

Tijd om te panikeren nu dat de beurzen voor de tweede maand op rij lager gingen? Wij denken het niet. Integendeel. U hebt nu de kans om kwalitatieve beleggingen met een korting ten opzichte van eind vorig jaar te kopen.

Onvoldoende donderwolken

Jazeker, het rommelt wat bij de Amerikaanse technologiereuzen (zoals Facebook), in Italië na de verkiezingsuitslag (euroscepticisme) en in Donald Trump-land (handelsoorlog?). Dat alles weegt op het beurssentiment.

Maar laat u daardoor niet van de kook brengen. Macro-economisch gaat het de wereldeconomie nog altijd sterk voor de wind, en dat in alle regio’s. En bedrijfsmatig gaat het zelfs nog beter. Nu dat alle bedrijfsresultaten van het laatste kwartaal gekend zijn, noteren we zelfs een stijging van de winsten die de dubbele cijfers ver overschrijdt. Ook op dat vlak zit klopt het plaatje.

Aandelen boven

We blijven dan ook de kaart van aandelen trekken. En daar horen zeker en vast beleggingen in de groeilanden bij. Volgens ons zit daar het grootste potentieel verscholen aan de huidige, nog aantrekkelijke, beurskoersen. Mik op fondsen uit de landen die in onze portefeuille opgenomen zijn. En ga na welke fondsen volgens ons de beste zijn aan de hand van onze selector

Nog altijd geen obligaties

We beleggen nog altijd niet in klassieke obligatiefondsen. In een marktomgeving van stijgende rentevoeten bieden dat soort fondsen weinig potentieel voor u als belegger. 

Deel dit artikel