Nieuws

BinckBank versterkt zich in robotbeleggen

2 jaar geleden - woensdag 29 maart 2017
Met de overname van het Amsterdamse Pritle, zet online broker BinckBank zijn eerste stappen in geautomatiseerd beleggingsadvies en vermogensbeheer.

BinckBank had 12,5 miljoen euro veil voor Pritle en kan nu zijn aanbod uitbreiden met online vermogensbeheer waarachter een computerprogramma schuilgaat.
Voorlopig raden we u echter af om een beroep te doen op robots en hun diensten. Ze zijn nog piepjong en hebben nog onvoldoende bewezen dat ze een meerwaarde kunnen bieden op het vlak van risicogewogen rendementen.
We volgen de ontwikkelingen in deze markt voor u van nabij op. Als u meer wilt weten over de spelers in robotbeleggen, lees dan het volgende artikel.

 

Robotbeleggen, zegt u?

Robotbeleggen is een online beleggingsdienst waarbij een computerprogramma op basis van algoritmes beleggingskeuzes maakt. Het computerprogramma bepaalt volgens het door u ingevulde risicoprofiel hoe de beleggingsportefeuille wordt samengesteld en voert wijzigingen door indien nodig.

Geautomatiseerd beleggingsadvies kan een oplossing zijn voor beleggers die niet de tijd of de energie hebben om zelf hun beleggingen actief op te volgen en daarom de beleggingskeuzes willen overlaten aan derden.

 

Welke wijzigingen voor de klanten van Pritle?

Voor wie al klant zou zijn bij Pritle, verandert er inhoudelijk trouwens niets aan de dienstverlening. Wel zal de naam Pritle nog dit jaar verdwijnen uit het straatbeeld en vervangen worden door BinckBank. En naast de naamsverandering zal de website van Pritle ook nog dit jaar geïntegreerd worden in die van Binckbank.

Deel dit artikel