Nieuws

Liquidatie beleggingsfonds Delta Lloyd L Asian Participation

2 jaar geleden - woensdag 7 december 2016
Delta Lloyd Asset Management heeft besloten om haar fonds ‘Asian Participation’, dat in Aziatische aandelen belegt, stop te zetten. Het fonds wordt bijgevolg vereffend.

Wat nu?

Op 17 oktober is besloten om over te gaan tot de liquidatie van het beleggingscompartiment, waarbij de beleggingen van het fonds worden verkocht en de opbrengsten worden uitgekeerd. Dat betekent ook dat aanvragen op 17 oktober voor inschrijving, terugbetaling of conversie werden opgeschort. Hebt u het fonds in portefeuille, dan hoeft u zelf niets te ondernemen. Uw belegde gelden zullen binnenkort worden teruggestort. De beheerder zal vrij snel laten weten of dit in één of in meerdere betalingen gebeurt.

Waarom verdwijnt het fonds?

Het fonds presteerde de voorbije jaren ondermaats en in mei werd het geconfronteerd met een sterke uitstroom. Beleggers vroegen massaal hun gelden op: het vermogen onder beheer slonk van bijna 7 miljoen euro naar een kleine 2 miljoen euro. Naarmate het fonds kleiner werd, gingen de kosten zwaarder wegen. De kosten worden immers over minder hoofden verdeeld. Wellicht heeft de dalende winstgevendheid voor Delta Lloyd en de toenemende kosten voor de beleggers er de beheerder toe aangezet om het fonds stop te zetten.

Waarin herbeleggen?

Als u met de vrijgekomen gelden uw blootstelling aan de regio Azië opnieuw op peil wilt brengen, dan raden we u aan om dat te doen via de aankoop van individuele fondsen in China (bv. Fidelity China Focus A EUR) en Indonesië (bv. Fidelity Indonesia A) Ter aanvulling kunt u dan ook nog opteren voor een ASEAN-fonds (Fidelity ASEAN A).

 

Deel dit artikel