Analyse
Keytrade Bank biedt u 35 euro bij de opening van zijn fondsenspaarplan KEYPLAN 9 maanden geleden - dinsdag 17 oktober 2017
De actie geldt uitsluitend voor voormalige Fortuneo-klanten. Is ze interessant?

Was u voorheen klant bij Fortuneo en opent u een KEYPLAN, dan ontvangt u 35 EUR onder de vorm van een storting in het fondsenspaarplan. Wel dient u maandelijkse stortingen te doen van minstens 25 EUR, die u minstens een half jaar aanhoudt. Deze beleggingsactie loopt nog tot en met 31 oktober.

Flexibel beleggen in fondsen

Wat een fondsenspaarplan zo interessant maakt, is dat u via regelmatige stortingen een kapitaal kunt opbouwen. Vaak al vanaf 25 EUR. U hoeft dus niet over een groot beginkapitaal te beschikken. Ook belegt u, doordat de periodieke stortingen automatisch verlopen, gespreid in de tijd in één of meerdere beleggingsfondsen. Het voordeel daarvan is dat u niet riskeert uw volledige kapitaal op een slecht moment te beleggen (bv. wanneer de beurs piekt). Door op verschillende momenten in te stappen koopt u de ene keer goedkoper in en de andere keer duurder.

Interessant, ook zonder premie

Het KEYPLAN van Keytrade Bank is (ook zonder premie) interessant. Bij de opening van een KEYPLAN hebt u de keuze uit 40 fondsen van diverse aanbieders. Voor wie maar moeilijk kan kiezen, stelt Keytrade drie modelportefeuilles voor (voorzichtig, evenwichtig en gedurfd). Gezien de modelportefeuilles van Keytrade te veel fondsen bevatten die we niet zo interessant vinden, raden we u echter aan uw eigen portefeuille samen te stellen met onze hulp.

Best is dat u minstens vijf jaar in de fondsen belegd blijft. In dat geval betaalt u geen instapkosten van 9,95 EUR per fondsenlijn.

De interessantste fondsen

BL Global Equities (aandelenfonds, voor de durvers)
Fidelity World A (aandelenfonds, voor de durvers)
Carmignac Patrimoine (gemengd flexibel fonds, evenwichtig)
Ethna Aktiv T (gemengd flexibel fonds, evenwichtig)
DNCA Invest Eurose A (gemengd defensief fonds, voor de voorzichtige belegger)

Deel dit artikel