Analyse
Onze evenwichtige portefeuille leed in juni een licht verlies van 1,6% 1 jaar geleden - vrijdag 7 juli 2017
Op jaarbasis bedraagt het gemiddeld rendement 12,5% over één jaar, 8,7% over 3 jaar en 9,9% over 5 jaar.
Onze evenwichtige portefeuille leed in juni een licht verlies van 1,6%

Onze evenwichtige portefeuille leed in juni een licht verlies van 1,6%

De terugval van verschillende munten. Dankzij onze posities in Canada, China en Indonesië kon de daling van onze portefeuille worden beperkt. Sinds begin dit jaar houdt hij echter een comfortabele groei aan van 4,2%.
We veranderen niets aan de samenstelling.

De winnaars

De grootste bijdrage aan onze portefeuille werd geleverd door de Canadese aandelen. De tracker die we aanbevelen, iShares MSCI Canada ETF, klom met 1,6% dankzij de goede vorm van de Canadese dollar (+2,5%).

Onze post in Indonesische aandelen deed het ook goed: +1,4% voor het fonds Fidelity Indonesia A, +1,1% voor de tracker db x-trackers MSCI Indonesia en Lyxor MSCI Indonesia ETF.

Dat zijn mooie rendementen rekening houdend met het feit dat de lokale munt 1,3% prijsgaf. Het fonds Fidelity China Focus A EUR dikte met 1% aan dankzij een sterke opmars van het aandeel Tencent Holdings (+4,3%) dat tevens de grootste positie van het fonds is.

 

De verliezers

Het Britse aandelenfonds Threadneedle UK Equity Income Fund GBP verzwakte met 3,2%. De vertraging van de Britse economie, in combinatie met een nieuwe verlaging van het pond (-0,8%), deed de Britse aandelen geen goed.

iShares MSCI South Africa daalde met 5,2%. De economie van Zuid-Afrika is in recessie en het land staat op het punt te worden verlaagd tot de rang van de speculatieve emittenten, wat de munt onder druk zette (-0,8%). Toch heeft Zuid-Afrika genoeg troeven om terug op te veren.

Deel dit artikel