Analyse
Beleggen in bedrijven die trackers uitgeven? 9 maanden geleden - dinsdag 25 juli 2017
Sinds kort is dit mogelijk u via de tracker ETF Industry Exposure & Financial Services.

Als u al over een goed gediversifieerde portefeuille beschikt en u niet terugschrikt voor de hoge risico’s (beperkte diversificatie en volatiele sector), kunt u deze tracker kopen. Beperk wel uw inleg tot maximaal 5% van uw vermogen.

Waarin wordt er belegd?

De onderliggende portefeuille van deze tracker bestaat uit een handvol bedrijven die trackers uitgeven. Grote namen als Blackrock (iShares) en State Street komen hierin voor.

We zien steeds meer dat actief beheerde fondsen het vaker moeten afleggen tegen de trackers die met hun lagere beheerskosten een geduchte tegenstander vormen en meer ingeburgerd geraken. Deze tracker stelt u in staat om op deze trend in te spelen.

Niet risicovrij

De tracker stelt de belegger bloot aan een nichemarkt waar slechts een handvol bedrijven bestaan die trackers uitgeven. Van een doorgedreven gediversifieerde portefeuille is er alleszins geen sprake. Een extra risico dus. De sector zag de laatste jaren door de lage kosten en het goede beurssentiment het kapitaal onder beheer sterk groeien. De inkomsten uit de aangerekende commissies stegen waardoor de beurskoersen van deze bedrijven hoger gingen.

De sector, die een mooie groei kent, is ondanks de koersstijgingen van de laatste jaren niet duur, maar eerder correct gewaardeerd. Zolang de beurs goed blijft presteren, blijven de inkomsten binnenstromen maar wanneer zich een beurscrisis of correctie voordoet, zullen de inkomsten een ferme duik nemen.

Deel dit artikel