Analyse
Beleg vers geld bij Deutsche Bank en krijg 1% terugbetaald 1 jaar geleden - dinsdag 25 oktober 2016

Bestaande én nieuwe klanten die bij Deutsche Bank met vers kapitaal beleggen, krijgen een bonus van 1%, tot maximaal 10.000 EUR. Interessant, of niet?

Actievoorwaarden

De periode waarin het nieuw aangedragen kapitaal belegd moet worden, loopt van 1 oktober 2016 t.e.m. 30 juni 2017. Alvorens u geld stort, dient u zich wel eerst in te schrijven voor de actie! De inschrijvingsperiode loopt nog tot het einde van dit jaar.

 

Om daarna aanspraak te kunnen maken op de bonus van 1%, moeten de gelden van een andere bankinstelling komen én de voorgaande 12 maanden niet op een rekening bij Deutsche Bank hebben gestaan. De beleggingsproducten die deelnemen aan de actie, zijn fondsen, obligaties, kasbons en gestructureerde producten. Monetaire fondsen, aandelen en trackers tellen niet mee voor de berekening van de premie.

 

Hoe deelnemen?

De inschrijving kan gebeuren via de kantoren, de website of het contact center van Deutsche Bank. Eens u ingeschreven bent, kunt u de verse gelden overschrijven naar uw rekening bij Deutsche Bank en ze vervolgens beleggen.

 

Aanvullende actie: breng uw effecten over

U kunt niet enkel met cash geld bij Deutsche Bank terecht, maar ook met beleggingen die u al bij een andere bank heeft. Indien uw aanvraag om uw beleggingen over te dragen naar Deutsche Bank vóór 31 december ontvangen wordt, dan betaalt de bank u eveneens een premie van 1% (met een maximum van 10.000 EUR). Monetaire fondsen, aandelen en trackers komen eveneens niet in aanmerking voor de berekening van de premie. En als uw huidige bank u transferkosten aanrekent, dan betaalt Deutsche Bank u die terug tot maximaal 500 EUR.

 

Waarom voor Deutsche Bank kiezen?

De investeringsbank heeft een zeer ruim aanbod aan beleggingsfondsen en biedt naast haar huisfondsen ook fondsen aan van een dertigtal fondsbeheerders. Voor tamelijk wat beleggingsfondsen rekent Deutsche Bank geen instapkosten aan. De bewaarkosten per beleggingsproduct bedragen er 8 EUR per jaar, met een maximum evenwel van 80 EUR (dus ook bij meer dan 10 verschillende posten).

 

Hoe veilig zitten uw tegoeden bij DB?

Bent u klant bij deze bank en houdt u er beleggingen op een effectenrekening aan, dan is het belangrijk om te weten hoe goed uw beleggingsportefeuille beschermd is. Uw effecten (aandelen, fondsen, obligaties, zelfs beleggingsfondsen van DB, …) zijn geen eigendom van DB en blijven ongeschonden bij een eventueel faillissement. Mocht de bank toch over kop gaan, dan zult u vrij snel deze effecten recupereren.

 

Enkel indien u obligaties bezit die uitgegeven werden door DB, of gestructureerde producten (‘notes’) met DB als emittent, dan kunnen deze producten een groot deel van, of zelfs hun volledige waarde verliezen.

 

Zichtrekeningen, kasbons, spaar- en termijnrekeningen zijn gedekt door het Duitse depositogarantiestelsel. Dat bestaat uit twee luiken:
Uw eerste 100.000 EUR wordt door de Duitse overheid gewaarborgd (eerste luik). De bedragen boven 100.000 EUR worden bijkomend beschermd dankzij een samenwerking tussen de Duitse banken. Die storten regelmatig geld in een vrijwillig garantiefonds (tweede luik). Om de risico’s echter te minimaliseren, raden we u hoe dan ook aan om de grens van 100.000 EUR niet te overschrijden.

 

Hebt u ook levensverzekeringscontracten (tak 21 & tak 23) bij DB lopen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. DB is in dit geval slechts de verzekeringstussenpersoon en verdeelt de contracten voor Allianz (en vroeger ook voor Ethias, AXA, enz.). Het zijn die verzekeringsmaatschappijen die de belegde tegoeden waarborgen, niet Deutsche Bank.

Deel dit artikel