Analyse
Niet makkelijk om internationale aandelenfondsen te kiezen… 1 jaar geleden - woensdag 28 september 2016

Daarom stellen we u 11 fondsen voor, die wij koopwaardig vinden op voorwaarde dat u uw geld gedurende vijf jaar of bij voorkeur 10 jaar kunt missen, niets hebt tegen een schommelende aandelenbelegging en liever niet zélf de handen uit de mouwen wilt steken om een eigen portefeuille samen te stellen.

De hierna opgelijste fondsen zijn interessant om diverse redenen.

 

– U kunt rekenen op een puik beheerteam die de zaken in goede banen leidt en/of zijn kunnen heeft bewezen. Dat kan slaan op het passief volgen van de onderliggende index tot het effectief kloppen van die index.
– De kosten liggen binnen de perken. Is dit niet het geval dan wordt dit gecompenseerd door de toegevoegde waarde in de aandelenkeuzes.

– De fondsen zijn fiscaal in orde. De roerende voorheffing wordt binnenin het fonds waar mogelijk geminimaliseerd (door de toepassing van dubbele belastingverdragen) en u betaalt geen dubbele roerende voorheffing op uw dividend. Dat laatste kan vooral van tel zijn bij de keuze van trackers.

– De fondsen beleggen in landen, sectoren, munten en aandelen die we zelf aanraden. Zo vermijden we op dit moment fondsen die te veel de nadruk leggen op Europa of Japan. Of fondsen die meer dan gemiddeld beleggen in financiële instellingen uit de eurozone.

– De fondsen bewezen al in het verleden hun mannetje te kunnen staan op het vlak van rendement en risico en regelmaat in de prestaties. Dat is uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar gedurende jaren geen scheve schaats rijden is minder evident dan het lijkt en een merite op zich.

 

Deel dit artikel