Analyse
Onze favoriete fondsen om in de VS te beleggen 1 jaar geleden - donderdag 4 augustus 2016

We hebben drie voorkeuren.

ishares Core S&P 500 UCITS ETF
Een rechttoe-rechtaan fonds in Amerikaanse aandelen waarbij de lage jaarlijkse kosten (0,07 %!) een zegen zijn.

De Amerikaanse beurs is zowat de meest efficiënte ter wereld. Daarmee bedoelen we dat het heel moeilijk is om ze te kloppen op lange termijn. Met de tracker van iShares doet u dat ook niet, maar u behaalt wél een marktconform rendement. Jaar in, jaar uit. En dat is al heel wat in die categorie. Ook positief: de fiscaliteit. De tracker pot de ontvangen dividenden op, waardoor u geen dubbele roerende voorheffing betaalt zoals het geval is bij die vele trackers die op de Amerikaanse beurs zelf noteren. Of zoals ze zo mooi in het Engels zeggen: "what you see is what you get".

 

Degroof Equities US Flexible
Als belegger krijgt u waar voor uw geld: mooie en consistente rendementen, lager dan gemiddelde schommelingen en goede aandelenkeuzes.

Bank Degroof Petercam beschikt met dit fonds over een raspaardje dat nog veel te weinig bekend is bij de particuliere belegger. Onterecht.

 

Het werpt zich de laatste tijd op als een straffe specialist in het selecteren van aandelen met een hoog dividendrendement. Dat zal in de toekomst ook in de naam van het fonds naar voren komen, als de fusie tussen de fondsen van Degroof en die van Petercam zullen plaatsvinden. U vindt er meer industriële bedrijven (3M, Caterpillar) en defensieve consumptiegoederen (Coca-Cola en Procter & Gamble) in de portefeuille dan gemiddeld, ten nadele van IT en energie. Het fonds is ook te koop in USD.

 

LEGG Mason Clearbridge US Large Cap Growth
Een topfonds bestierd door een uitstekend team.

Dit fonds staat in onze lijst met koopjes onder de fondsen die een of meerdere awards hebben gewonnen, waaraan we recentelijk een analyse hebben besteed.

Net als de tracker van iShares belegt dit fonds in de grootste Amerikaanse aandelen. Maar de beheerder wijkt sterk af van de onderliggende index. De grootste accenten liggen hier op gezondheidszorg (CVS Health, Celgene) en IT (Alphabet, Amazon.com), ten nadele van de financiële en de energiesector. Het fonds kiest systematisch voor bedrijven met een dominante positie in hun respectieve domeinen.

 

Deel dit artikel