Analyse
BinckBank: lagere instapkosten 1 jaar geleden - woensdag 27 juli 2016

BinckBank pakt uit met een versoepeling van de instapvoorwaarden bij niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen.

Als u voortaan een beleggingsfonds aankoopt voor meer dan 500 EUR, vallen de instapkosten weg.

 

De aankoopkosten (niet procentueel bij BinckBank) worden herleid tot 0 EUR, terwijl dat voorheen 9,75 EUR was. Let wel op voor de uitstapkosten, want die blijven ongewijzigd en bedragen minstens 9,75 EUR.

 

Uitzonderlijk kan een fondsbeheerder (o.a. Carmignac) bij aankoop een éénmalige kost aanrekenen. We raden u dan ook aan om, alvorens u intekent, altijd de kosten na te gaan. Vraag bij intekening altijd naar het document ‘Essentiële beleggersinformatie’, waarin u alle kosten van het fonds in kwestie terugvindt.

 

Waar de beste fondsen tegen de laagste kosten vinden?

De vraag mag zeker worden gesteld omdat de instapkosten van bank tot bank tussen 0 à 3 % kunnen schommelen. Om u te helpen de goedkoopste aanbieder te vinden, kunt u op onze website voor elk fonds een lijst vinden van de banken waar het wordt aangeboden, tegen welke kosten en wat het minimum instapbedrag is.

 

Klik hiervoor in het menu « Fondsen & Sicavs » op « Alfabetische fondsenlijst ». Kies daarna op het fonds dat u interesseert en tik onder de grafiek van het fonds op « Aankoop/Verkoop ». Dan kunt u naast « Verdelersnetwerk » naar beneden scrollen en krijgt u de meest interessante banken te zien die het fonds te koop aanbieden.

 

Deel dit artikel