Analyse
Onze portefeuille: +0,7 % in februari 2 jaar geleden - vrijdag 4 maart 2016

Vorige maand baande onze portefeuille zich een weg door de storm.

We veranderen niets aan onze strategie. 

 

Dat het rendement van onze portefeuille in februari niet hoger opliep dan 0,7 % kwam deels door de zwakke vorm van andere munten tegenover de euro. Zo ging het Britse pond meer dan 2 % lager na o.a. twijfels of het land niet dan wel zal opteren voor een Brexit.
Maar ook Amerikaanse aandelen hadden het niet onder de markt. Zo ging iShares Core S&P 500 UCITS ETF 0,6 % lager. Een verlies grotendeels te wijten aan de dollar die zowat 0,4 % lager ging nadat er gemengde economische geluiden kwamen uit de VS.
De winnaar van afgelopen maand was meteen ook de topper in januari, namelijk Indonesische aandelen. Zo ging Fidelity Indonesia 6,4 % hoger. Het werd tijd dat de beleggers wakker schoten. Kijkend naar het potentieel van de lokale economie, de maatregelen die er en masse worden genomen en de goedkope waarderingen op de beurs van Jakarta lagen alle ingrediënten op tafel om er een mooie maaltijd van te maken. Het potentieel van de categorie is nog verre van opgebruikt. President Widodo en zijn team blijven stimuleringspakketten aankondigen die een impact op zowel korte als lange termijn zullen hebben. Kies voor bovenstaand fonds of de tracker Lyxor UCITS ETF MSCI Indonesia om in het land te beleggen.
Vermeldenswaard is ook de prestatie van HSBC GIF Brazil Bond. De markt in Braziliaanse overheidsobligaties recht langzaam maar zeker de rug. Enkele grote internationale vermogensbeheerders beleggen (opnieuw) in de goedkope lokale staatsschuld in de hoop op een turnaround van de economie. De markt is niet zonder risico, maar in de huidige koersen zit al zeer veel negatief nieuws verwerkt.


Deel dit artikel