Analyse
DWS Funds Global Protect 90: vermijden 2 jaar geleden - donderdag 24 maart 2016

Het fonds beheerd door Deutsche Asset & Wealth belegt in een wereldwijd mandje aandelen, obligaties en cash.

Rekening houdend met de instapkosten (2 %), de dubbele beheersvergoeding (eigen aan het fonds en aan de onderliggende fondsen), de historisch magere prestaties en de korte levensloop (nog geen drie jaar) laten we dit fonds voorlopig links liggen.
VERMIJDEN.

 

Minimum 90 %

Het speciale is dat het fonds er alles aan zal doen om een zogenaamde bodemgrens van 90 % na te leven. Concreet betekent dat dat de vermogensbeheerder zal pogen dat de dagelijkse netto-inventariswaarde (NIW) niet minder dan 90 % van de hoogst bereikte netto-inventariswaarde kan bedragen.

 

Eind februari bedroeg het historische maximum van het fonds 116,18 euro, een inventariswaarde al behaald in april 2015. De huidige bodem-grens bedraagt daardoor 104,56 euro. Die bodemgrens zal enkel stijgen wanneer de NIW van het fonds opnieuw hoger dan die historische 116,18 euro uitkomt. Eind februari stond de NIW op 108,12 euro.

 

Zeer defensief

Risicominimalisatie zal hier altijd belangrijker zijn dan winstoptimalisatie. Om die 90 %-grens in ere te houden en rekening houdend met de volatiliteit op de markten mikt het fonds in eerste instantie op obligatiefondsen en cashfondsen. Slechts een vleugje steekt in aandelenfondsen. Omdat de bodemkoers niet veel lager ligt dan de huidige NIW, kan de portefeuille nog lange tijd zeer defensief worden beheerd.

 

Deel dit artikel