Analyse
Welke fondsen in Keyplan kopen? 2 jaar geleden - vrijdag 26 februari 2016

Met KEYPLAN heeft Keytrade Bank een van de populairste fondsenspaarplannen in huis. Het plan laat u toe om op regelmatige basis in 40 fondsen van diverse vermogensbeheerders te beleggen.

Welke fondsen die in het plan worden aangeboden, zijn koopwaardig en welke niet?

 

Dat antwoord is uiteraard niet eenduidig. Uw persoonlijke situatie (huidige portefeuille, risicoprofiel, beleggershorizon) zal er anders uitzien dan die van uw buurman. Dat zal de fondsenkeuze bepalen.

 

Belangrijk is dus dat u kiest voor de fondsen die bij u passen. Daarvoor moet u ook weten wát u precies in huis haalt. Beleggen in het geldmarktfonds Amundi Cash is allesbehalve hetzelfde als mikken op kleinere Aziatische aandelen via Templeton Asian Smaller Companies of kiezen voor een breed gespreid fonds in internationale aandelen én obligaties als Invesco Balanced Risk Allocation.

 

Hoe minder fondsen u in uw KEYPLAN steekt (minimum 1), hoe meer zin het heeft om een zo breed mogelijke portefeuille na te streven als u nog niet over een gespreide (fondsen)portefeuille beschikt. Dat kan een wereldwijd aandelenfonds zijn voor diegenen die risico aanvaarden, zoals Merclin Global Equity, of een gemengd fonds voor diegenen die voorzichtiger ingesteld zijn.

 

Ook onze visie over een bepaalde markt speelt een rol. Zo vinden we het fonds JPMorgan Europe Strategic Growth A goed beheerd, maar toch ‘verkopen’ we het omdat we op dit moment geen koper zijn van de categorie (Europese aandelen) waarin het belegt.

 

Fondsen die we wél koopwaardig vinden, zijn bijvoorbeeld
BL Global Equities (wereldwijde aandelen)
Ethna-AKTIV T (flexibel gemengd).
Carmignac Patrimoine (flexibel gemengd).

 

Voor informatie over de andere fondsen die Keyplan aanbiedt, gebruik onze vergelijkingsmodule.

 

Deel dit artikel