Analyse
Amerikaanse economie staat stil 3 jaar geleden - dinsdag 5 mei 2015

Maar geen reden om te panikeren…

De komende normalisatie van de Amerikaanse monetaire politiek zal de dollar ondersteunen en Amerikaanse activa behouden hun plaats in een gediversifieerde portefeuille (10 %). Opteer voor de tracker iShares Core S&P 500 ETF.

 

In het 1e kwartaal stond de Amerikaanse economie met een groei van slechts 0,2 % bijna stil. De koude winter (die de gezinsconsumptie deed vertragen) lag aan de basis, maar ook de terugval van de bedrijfsinvesteringen door de forse daling van de olieprijs en het einde van de schalieboom. De sterkte van de dollar heeft tevens op de export gewogen (-7,2 %).

 

De activiteit zou evenwel de komende maanden moeten herstellen en met een jaargroei van 3 % in het 1e kwartaal (tegenover 2,4 % het vorige kwartaal) is de Amerikaanse economie nog ver van een terugval. De monetaire autoriteiten zullen daarentegen het economische herstel afwachten alvorens met de normalisatie van hun politiek te starten. De eerste stijging van de rente moet dan ook niet voor september worden verwacht.

 

Deel dit artikel