Nieuws

Santander Consumer Bank stelt u 2 interessante spaarrekeningen voor

5 maanden geleden - dinsdag 27 november 2018
Hoe kunt u ervan profiteren?

Het Belgische filiaal van de Spaanse bankengroep Santander, de online bank Santander Consumer Bank, lanceerde in het voorjaar van 2017 twee interessante spaarrekeningen, die op onze favorietenlijst prijken.

Online sparen

– De rekening Vision biedt een basisrente van 0,30% en een getrouwheidspremie van 0,10%. Deze rekening is ideaal om spaargelden te plaatsen voor een termijn korter dan 12 maanden.
– De rekening Vision+ biedt een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. Deze rekening is interessant voor spaarcenten die u minstens 12 maanden kunt missen (minimumduur om de getrouwheidspremie op te strijken).

Een spaarrekening openen

– Aangezien de bank geen fysieke kantoren heeft, dient u online uw rekening te openen. Surf daarvoor naar www.santanderconsumerbank.be.
– Klik op de rode knop onder één van de spaarrekeningen (“Ontdek spaarboekje Vision” of “Ontdek spaarrekening Vision+”). Op de volgende pagina vindt u alle kenmerken van de rekening in kwestie.
– Klik helemaal links onderaan op “Ik open mijn spaarboekje Vision” of “Ik open mijn spaarrekening Vision+”. Geef aan dat u klant wil worden en of u een rekening wil op eigen naam, dan wel met een mede-titularis (bv. uw partner). Vervolgens moet u uw persoonsgegevens invullen, een kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart uploaden en uw contactgegevens vermelden.
– Klik op “Aanvaarden en verder gaan”, vul het rekeningnummer in van de rekening vanwaar u de eerste storting zult doen. Klik vervolgens op de vraag of u een vrijstelling van de roerende voorheffing geniet op “ja”.
– Ten slotte krijgt u een overzicht van uw aanvraag.

Wachttijd

– Als u werkt met een eID kaartlezer, kunt u uw aanvraagdocument meteen digitaal ondertekenen met uw identiteitskaart en is uw rekening onmiddellijk geopend.
– Beschikt u niet over een eID kaartlezer, dan zult u het aanvraagdocument moeten afprinten en ondertekend terugsturen via de post. Uw rekening zal dan met een aantal dagen vertraging worden geopend.

Belangrijk om te weten is dat uw tegoeden bij Santander Consumer Bank vallen onder het Belgische depositogarantiestelsel dat bij faillissement uw spaarcenten tot 100 000 euro beschermt. Plaats dan ook niet meer dan 100 000 euro per persoon bij deze of enig andere bank.

 

Deel dit artikel