Nieuws

De FSMA waarschuwt beleggers alweer voor bepaalde aanbieders van binaire opties

1 jaar geleden - woensdag 30 augustus 2017
De toezichthouder legde 2 aanbieders een boete op.

Binaire opties zijn gokinstrumenten. Wie er zich toch mee inlaat, ziet zijn centen vaak niet meer terug.

 

Meer gokken dan beleggen

Met binaire opties kunt u inspelen op de koersevolutie van o.a. een munt, grondstof of beursindex, en dat op wel heel korte termijn. Zo kunt u gokken dat de Amerikaanse beurs over vijf minuten lager zal staan dan nu. Staat de beurs uiteindelijk hoger, dan verliest u uw volledige inleg. En hebt u geluk en staat ze inderdaad lager, dan kunt u uw inleg nagenoeg verdubbelen, maar als u op een bepaald moment uw winst of uw centen terug wilt opvragen, dan zal dat helaas vaak moeilijk of zelfs ronduit onmogelijk blijken.

 

Nieuwe dubieuze firma's

De FSMA publiceert op haar website een lijst met aanbieders van frauduleuze beleggingspraktijken. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt en recentelijk werden de volgende firma's toegevoegd: Westward Holdings, Orix Capital Trading, Olivier and Mann, Excon Fuji Securities, Devin Consultants en Bellmore Group.

 

Boete voor twee aanbieders

De FSMA legde een boete op van 175.000 euro aan AVA Trade EU, en van 200.000 euro aan iCFD, twee bedrijven die in België CFD's (contracts for difference) en binaire opties hebben gecommercialiseerd terwijl ze niet voldeden aan alle wettelijke verplichtingen.

Als u een contract bent aangegaan bij één van deze ondernemingen, dan zal men binnenkort contact met u opnemen om u te informeren over de manier waarop u dat contract kunt beëindigen en u uw huidige saldo kunt recupereren.

Deel dit artikel