Distri - Land BE0003605160

Waarschuwing
Toevoegen aan portefeuille
205,55 EUR 17/01/2018 11:30 Brussel
-2,07 % Wijziging sinds laatste afsluiting
198,0300 295,0000  52 weken min max
-14,08 % Rendement 1 jaar
5,14 % Verwacht nettodividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Op 16 februari vond de informatievergadering van vastgoedcertificaat Distri-Land plaats en werd de jaarlijkse coupon uitbetaald 10 maanden geleden - dinsdag 28 februari 2017
  Hoeveel is het certificaat nu eigenlijk waard?
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Distri-Land: vereffeningsuitkering 1 jaar geleden - donderdag 29 september 2016

  Op 28 september ging het vastgoedcertificaat ex-coupon gaan. De betaling zal plaatsvinden op 30 september.

  Eind juli maakten we bekend dat Distri-Land zijn gebouw in Hasselt van de hand zou doen en dat de certificaathouders in september een vereffeningsuitkering mochten verwachten.

   

  Het gebouw in Hasselt, dat momenteel verhuurd wordt aan Carpetland, wordt met een mooie meerwaarde uit de boeken geschreven. Certificaathouders zullen de verkoopopbrengst ontvangen via de uitbetaling van coupon nr. 31. Er zal 25,59 EUR netto worden uitgekeerd, dicht in de buurt dus van het bedrag dat we eind juli al hadden geschat (25,50 EUR netto).

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Distri-Land: verkoopt weer gebouw 1 jaar geleden - woensdag 27 juli 2016

  Nadat het vastgoedcertificaat Distri-Land de voorbije jaren al meerdere van zijn winkelpanden heeft afgestoten, was eind juni het gebouw in Hasselt aan de beurt. In de loop van de maand september zal de verkoopopbrengst ervan aan de certificaathouders uitgekeerd worden.

  Wanneer we ons baseren op de gerealiseerde meerwaarde bij de verkoop van het Hasseltse gebouw om de resterende portefeuille te waarderen en met de verschuldigde roerende voorheffing (op de meerwaarde), dan komen we uit op een liquidatiewaarde van het certificaat van circa 224 EUR netto. Gezien de huidige koers hoger ligt, lijkt het ons dan ook veeleer aangewezen om uw stukken rond die prijs te verkopen.

   

  Deal met mooie meerwaarde

  De verkoopprijs van het gebouw in Hasselt waarvoor begin januari nog een nieuw negenjarig huurcontract (elke 3 jaar opzegbaar) met Carpet-land werd afgesloten bedraagt ruim 2,4 miljoen euro. De transactie levert een flinke meerwaarde op, zowel ten aanzien van de aankoopprijs uit 1989, als tegenover de waarde waarvoor het gebouw nu nog in de boeken staat ingeschreven. Hoewel de beheerders zelf nog geen enkele schatting geven over de vereffeningsuitkering die de certificaathouders in september mogen verwachten ramen we het bedrag op ongeveer 25,50 EUR netto.

   

  Maar de portefeuille baanwinkels krimpt

  Terwijl vastgoedcertificaten meestal slechts één of hooguit enkele gebouwen onder hun hoede hebben, was Distri-Land met een kleine portefeuille aan baanwinkels (aanvankelijk op 13 locaties) altijd al een buitenbeentje. Hoewel de portefeuille inmiddels al flink werd uitgedund bezit Distri-Land na de verkoop van het pand in Hasselt nog steeds een tiental winkelpanden op drie locaties in Vlaanderen (Gent/Sint-Denijs-Westrem, Antwerpen/Wilrijk, Sint-Niklaas) en vier in Wallonië (Luik/Herstal, Bergen/Hornu, Doornik/Froyennes, Charleroi/Montignies-sur-Sambre).

   

  Koers op het moment van de analyse: 251 EUR

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Distri-Land: nieuw huurcontract 1 jaar geleden - dinsdag 29 maart 2016

  Het vastgoedcertificaat Distri-Land pakte uit met een jaarrapport en vooruitzichten die sterker zijn dan gedacht.

  Hoewel de geschatte waarde altijd nog wat potentieel kan verbergen, is het vastgoedcertificaat tegen de huidige koers (254 EUR) o.i. te duur gewaardeerd. De koers ligt immers fors boven de huidige schatting van de netto liquidatiewaarde. Het lijkt ons dan ook aangewezen om uw effecten te verkopen.
  VERKOPEN.

   

  Beter dan verwacht…

  Op 18 februari betaalde Distri-Land een coupon (nr. 30) uit van 12,25 EUR netto, een stuk boven onze verwachtingen. De waarde van de resterende panden op 31 december 2015 werd door de vastgoedexpert ook bijna 12% hoger geschat ten opzichte van een jaar eerder, en dat ondanks de verkoop van het gebouw in Kuurne! Dit resulteert in een waarde van zowat 307 EUR per certificaat, of, indien het certificaat vereffend zou worden (liquidatiewaarde) naar schatting een bedrag tussen 187 en 191 EUR netto (na aftrek commissielonen, taksen, registratierechten, enz).

   

  …en gunstige vooruitzichten

  Er werd ook een nieuw huurcontract ondertekend (met ingang van 1 februari 2016) voor het pand dat Carpetland verlaten heeft in Montignies-sur-Sambre. De nieuwe huurder is DO Invest (fitnessketen Jims) en het gaat om een contract van 9 jaar. Ondanks de verkoop (in september 2015) van een pand in Kuurne dat goed was voor ±10% van de totale huuroppervlakte, zullen de totale huurinkomsten in 2016 wellicht toch met zo'n 7,7% stijgen. Alle panden zijn nog altijd volledig verhuurd (bezettingsgraad 100%).

   

  De coupon die in februari 2017 zal worden uitbetaald, ramen we nu op zowat 13,15 EUR netto. Tenzij er hoge onderhoudskosten zouden opduiken, zal de stijging van de huurinkomsten en van de coupons in de verdere toekomst wellicht dezelfde tred aanhouden als het inflatiepeil.

   

  Koers op het moment van de analyse: 254 EUR

   

  Het vastgoedcertificaat Distri-Land houdt een relatief kleine portefeuille aan met baanwinkels op een achttal locaties in Vlaanderen en Wallonië.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Distri-Land: coupon na verkoop 2 jaar geleden - dinsdag 27 oktober 2015

  Op 28 oktober gaat het certificaat ex-coupon.

  Verkoop dit certificaat.

   

  Het vastgoedcertificaat Distri-Land gaat op 30 oktober een coupon uitbetalen nu de verkoop van het pand in Kuurne, dat verhuurd werd aan Carpet-Land, is afgerond. De ex-coupon datum is 28 oktober.

   

  Na aftrek van kosten en de roerende voorheffing van 25 % krijgen de certificaathouders 25,87 EUR netto. Dat is iets minder dan we begin oktober hadden verwacht. We rekenden toen op ruim 26 EUR netto.

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Segment Baanwinkels
Maximumkoers afgelopen 12 maanden 295,00 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 198,03 EUR
ISIN-code BE0003605160
Beurs Brussel
Aantal bestaande aandelen 62.100
Beurskapitalisatie (in miljard) 0,01 EUR
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 6
Website www.kbcmerchantbanking.com/distri-land

Prestaties (in euro)

Rendement 3 maanden 2,36 %
Rendement 6 maanden 4,69 %
Rendement 1 jaar -14,08 %
Rendement 5 jaar 2,01 %

Sleutelcijfers per certificaat

Laatste nettodividend 36,94 EUR
Volgende nettodividend 10,78 EUR
Bezettingsgraad 100,00 %

Beursgegevens

Verwacht nettodividendrendement 5,14 %
×
Vertel ons wat u denkt
distri-land
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden