Distri - Land

BE0003605160
168,22 EUR 17/10/2019 0:00 Brussel
0,00 EUR (0,00 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
146,6000 189,9000  52 weken min max
2,50 % Rendement 1 jaar
7,49 % Verwacht nettodividendrendement
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Distri-Land: schatting door een onafhankelijk expert 7 maanden geleden - dinsdag 12 maart 2019
  We wijzigen ons advies.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Distri-Land: verkopen of de liquidatie afwachten? 1 jaar geleden - dinsdag 27 februari 2018
  Op 15 februari vond de jaarlijkse informatievergadering van het vastgoedcertificaat plaats.

  Op basis van de waarderaming die eind 2017 uitgevoerd werd door een onafhankelijk expert denken wij dat de liquidatiewaarde per certificaat zich tussen 185 en 190 EUR bevindt. Zolang de koers die waarde te hoog inschat, raden we u aan uw certificaten van de hand te doen. Gezien de forse koersschommelingen en de lage verhandelbaarheid, raden we u wel ten stelligste aan om te werken met een limietorder.

  Hogere coupon

  Distri-Land, dat een vastgoedportefeuille van een tiental winkels op diverse locaties beheert, zag de huurinkomsten over boekjaar 2017 met 3,2% dalen (op jaarbasis) ten gevolge van de verkoop van het winkelpand in Hasselt, eind juni 2016. Die daling werd echter goedgemaakt door een forse afname van de kosten, vooral op vlak van onderhoud en toegekende huurkortingen. Coupon nr. 33 (11,75 EUR netto) werd op 15 februari uitbetaald en viel daarom hoger uit dan de door ons verwachtte 10,78 EUR netto. Voor boekjaar 2018 mikken we op een lichte toename van de coupon, tot 11,90 EUR netto.

  Huurder Redisco

  De schoenenketen Redisco (merknaam Pronti) is huurder van een winkelpand in Herstal, dat goed is voor ongeveer 7% van de totale huuroppervlakte van Distri-Land. De beheerders van het vastgoedcertificaat lieten weten dat Redisco het huurcontract, dat eind januari 2019 afloopt, niet wenst te verlengen. Aangezien Redisco pas begin 2019 de deur uitgaat, zal een eventuele negatieve impact (indien een nieuwe huurder uitblijft) nog niet voelbaar zijn in boekjaar 2018.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Op 16 februari vond de informatievergadering van vastgoedcertificaat Distri-Land plaats en werd de jaarlijkse coupon uitbetaald 2 jaar geleden - dinsdag 28 februari 2017
  Hoeveel is het certificaat nu eigenlijk waard?

  Aangezien de huidige koers hoger ligt dan de geschatte waarde, raden we u aan om uw certificaten te verkopen. Doordat er relatief weinig transacties plaatsvinden en de koers sterk kan schommelen van dag tot dag, raden we u ten stelligste aan om met een limietorder te werken.

  Hogere huurinkomsten, maar ook hogere kosten

  Distri-Land, dat een tiental baanwinkels op 7 verschillende locaties in portefeuille heeft, zag over boekjaar 2016 de ontvangen huurgelden toenemen met 3% (op vergelijkbare basis). De hogere huurinkomsten werden echter tenietgedaan door hogere werkings- en onderhoudskosten.

  Daarom werd op 16 februari slechts een coupon van 11,35 EUR netto uitbetaald, iets onder onze verwachting van 11,73 EUR. Eind juni 2016 werd een gebouw in Hasselt verkocht (verlies aan huurinkomsten), wat zal wegen op de toekomstige couponuitkeringen. Voor boekjaar 2017 tippen we alvast op een daling van 5%, tot 10,78 EUR netto.

  Hernieuwing huurcontract

  Op 10 februari 2017 maakte Distri-Land bekend dat het huurcontract met Aniserco (vennootschap achter Tom & Co) voor de winkel in het Waalse Hornu werd vernieuwd. Het huidige huurcontract loopt nog tot eind 2017. Vanaf begin 2018 zal dan het nieuwe contract van start gaan (einddatum 31 december 2026, driejaarlijks opzegbaar). De huurprijs blijft onveranderd.

  Profiteer van de hoge koers om te verkopen

  Volgens onze schattingen, die gebaseerd zijn op de waardebepaling door een onafhankelijke expert, ligt de netto liquidatiewaarde tussen 150 en 155 EUR. En zelfs al denken we dat de liquidatiewaarde in realiteit hoger kan liggen (10 à 20%?), dan nog blijkt het vastgoedcertificaat behoorlijk overgewaardeerd te zijn.

  Koers op het moment van de analyse: 225,02 EUR

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Distri-Land: vereffeningsuitkering 3 jaar geleden - donderdag 29 september 2016

  Op 28 september ging het vastgoedcertificaat ex-coupon gaan. De betaling zal plaatsvinden op 30 september.

  Eind juli maakten we bekend dat Distri-Land zijn gebouw in Hasselt van de hand zou doen en dat de certificaathouders in september een vereffeningsuitkering mochten verwachten.

   

  Het gebouw in Hasselt, dat momenteel verhuurd wordt aan Carpetland, wordt met een mooie meerwaarde uit de boeken geschreven. Certificaathouders zullen de verkoopopbrengst ontvangen via de uitbetaling van coupon nr. 31. Er zal 25,59 EUR netto worden uitgekeerd, dicht in de buurt dus van het bedrag dat we eind juli al hadden geschat (25,50 EUR netto).

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Distri-Land: verkoopt weer gebouw 3 jaar geleden - woensdag 27 juli 2016

  Nadat het vastgoedcertificaat Distri-Land de voorbije jaren al meerdere van zijn winkelpanden heeft afgestoten, was eind juni het gebouw in Hasselt aan de beurt. In de loop van de maand september zal de verkoopopbrengst ervan aan de certificaathouders uitgekeerd worden.

  Wanneer we ons baseren op de gerealiseerde meerwaarde bij de verkoop van het Hasseltse gebouw om de resterende portefeuille te waarderen en met de verschuldigde roerende voorheffing (op de meerwaarde), dan komen we uit op een liquidatiewaarde van het certificaat van circa 224 EUR netto. Gezien de huidige koers hoger ligt, lijkt het ons dan ook veeleer aangewezen om uw stukken rond die prijs te verkopen.

   

  Deal met mooie meerwaarde

  De verkoopprijs van het gebouw in Hasselt waarvoor begin januari nog een nieuw negenjarig huurcontract (elke 3 jaar opzegbaar) met Carpet-land werd afgesloten bedraagt ruim 2,4 miljoen euro. De transactie levert een flinke meerwaarde op, zowel ten aanzien van de aankoopprijs uit 1989, als tegenover de waarde waarvoor het gebouw nu nog in de boeken staat ingeschreven. Hoewel de beheerders zelf nog geen enkele schatting geven over de vereffeningsuitkering die de certificaathouders in september mogen verwachten ramen we het bedrag op ongeveer 25,50 EUR netto.

   

  Maar de portefeuille baanwinkels krimpt

  Terwijl vastgoedcertificaten meestal slechts één of hooguit enkele gebouwen onder hun hoede hebben, was Distri-Land met een kleine portefeuille aan baanwinkels (aanvankelijk op 13 locaties) altijd al een buitenbeentje. Hoewel de portefeuille inmiddels al flink werd uitgedund bezit Distri-Land na de verkoop van het pand in Hasselt nog steeds een tiental winkelpanden op drie locaties in Vlaanderen (Gent/Sint-Denijs-Westrem, Antwerpen/Wilrijk, Sint-Niklaas) en vier in Wallonië (Luik/Herstal, Bergen/Hornu, Doornik/Froyennes, Charleroi/Montignies-sur-Sambre).

   

  Koers op het moment van de analyse: 251 EUR

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Segment Baanwinkels
Maximumkoers afgelopen 12 maanden 189,90 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 146,60 EUR
ISIN-code BE0003605160
Beurs Brussel
Aantal bestaande aandelen 62.100
Beurskapitalisatie (in miljard) 0,01 EUR
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 5
Website www.kbc.be/corporate/en/article/financing.html

Prestaties (in euro)

Rendement 3 maanden 1,95 %
Rendement 6 maanden 3,84 %
Rendement 1 jaar 2,50 %
Rendement 5 jaar 0,62 %

Sleutelcijfers per certificaat

Laatste nettodividend 12,50 EUR
Volgende nettodividend 12,60 EUR
Bezettingsgraad 100,00 %

Beursgegevens

Verwacht nettodividendrendement 7,49 %
;