Basilix

BE0003674851
Waarschuwing
Toevoegen aan portefeuille
16,20 EUR 17/01/2019 00:00 Brussel
0,00 EUR (0,00 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
15,0000 18,2500  52 weken min max
-1,82 % Rendement 1 jaar
0,00 % Verwacht nettodividendrendement
Alle details
Premium inhoud

De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  De jaarlijkse informatievergadering van Basilix leverde geen nieuwe elementen op 11 maanden geleden - woensdag 14 februari 2018
  Er heerst nog altijd onzekerheid over de verdere evolutie van de vereffening die nu al 2,5 jaar loopt.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Basilix: geen coupon in november 1 jaar geleden - dinsdag 28 november 2017
  Eind november zal in tegenstelling tot de andere jaren geen coupon worden uitgekeerd voor het boekjaar afgesloten op 12 september 2017.

  Wel werd er eind februari een liquidatiecoupon uitbetaald.
  U verkoopt beter uw certificaten als de transactiekosten niet te hoog uitvallen.
  Is dat wel het geval, houd dan uw certificaten op zak tot de definitieve vereffening.

  Het certificaat, dat sinds midden 2015 in vereffening is, kan nog niet worden geliquideerd. Daarvoor moet eerst een oplossing worden gevonden voor het dossier rond bodemverontreiniging, en moet het aanslepende juridische geschil met de ex-huurder Redevco Retail nog worden opgelost.

  Bovendien kan er nog een derde liquidatiecoupon volgen, maar hoeveel die zal bedragen en wanneer die wordt uitbetaald, blijkt koffiedik kijken. We hopen meer info te krijgen op de algemene informatievergadering van 10 januari 2018.

  Koers op het moment van de analyse: 15,14 EUR

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Vastgoedcertificaat Basilix keert een tweede liquidatiecoupon uit 1 jaar geleden - dinsdag 28 februari 2017
  Deze bedraagt 29,10 EUR, goed voor 20,37 EUR na aftrek van 30% roerende voorheffing.

  Dit is iets minder dan onze schatting van 23 EUR netto.
  Verkoop uw certificaten.

  Onze schatting van 23 EUR netto lag iets hoger aangezien we erop gerekend hadden dat de liquidatiecoupon deels zou bestaan uit een kapitaalaflossing, die vrijgesteld is van roerende voorheffing. Dat is echter niet zo, wat betekent dat de beheerders van het certificaat ervoor kiezen om de belastingvrije kapitaalaflossing (12,71 EUR) uit te stellen naar een volgende liquidatiecoupon, waarvan het bedrag dan iets hoger zal liggen.

  De netto liquidatiewaarde, na uitbetaling van de liquidatiecoupon, ramen we op maximum 23 EUR netto. U verkoopt beter uw certificaten als de transactiekosten niet te hoog uitvallen. Is dat wel het geval, hou uw certificaten dan op zak tot aan de definitieve vereffening.

  Koers op het moment van de analyse: 27,17 EUR

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  De jaarlijkse informatievergadering van vastgoedcertificaat Basilix leverde weinig nieuws op 1 jaar geleden - woensdag 25 januari 2017
  Het vastgoedcertificaat Basilix dat betrekking heeft op het gelijknamige winkelcentrum in Brussel, is al een tijdje in vereffening nadat het complex op 31 juli 2015 werd verkocht. Over de verdere afwikkeling van de vereffening is er echter weinig nieuws.

  Aan de huidige koers verkoopt u beter uw certificaten als de transactiekosten niet te hoog uitvallen. Is dat wel het geval, dan houdt u uw certificaten beter op zak tot aan de definitieve vereffening.

   

  Coupon uitgesteld

  Het uit te keren bedrag aan de certificaathouders over het vorige boekjaar (afgesloten op 12/09) bedroeg 0,3260 EUR netto. De couponbetaling, die normaal jaarlijks eind november plaatsvindt, komt er nu pas ten vroegste februari 2017. Aangezien het uit te keren bedrag zo laag is, werd besloten om de betaling ervan uit te stellen en ze samen met het bedrag van de volgende liquidatiecoupon uit te voeren.

   

  Kapitaal om uit te keren

  De voorziening van 4 miljoen euro die werd aangelegd om de overnemer van het winkelcentrum de gebruikelijke garanties te bieden (i.v.m. de juistheid van de feiten bij verkoop), komt hoogstwaarschijnlijk volledig vrij op 31 januari. Dit bedrag zal over de certificaathouders worden verdeeld. Samen met de uitgestelde jaarlijkse coupon ramen we het uit te keren bedrag in februari of iets later op zo’n 23 EUR netto per certificaat.

   

  En wat daarna?

   De beheerders blijven in het jaarverslag en op de jaarlijkse informatievergadering summier en brengen geen klaarheid over de bedragen die de certificaathouders nog kunnen verwachten. Rekening houdend met het aanslepende schadegeschil met Redevco Retail en met enkele voorzieningen (o.a. voor bodemverontreiniging van twee benzinestations) kan er, na de vermoedelijke liquidatie-uitkering, volgens onze schattingen nog tussen 0 en 20 EUR netto worden uitgekeerd. 

   

  Koers op het au moment van de analyse: 28,61 EUR

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Basilix: hoe zal de vereffening verder verlopen? 2 jaar geleden - woensdag 10 februari 2016

  Welke uitkeringen mogen de certificaathouders verder nog verwachten?

  Het vastgoedcertificaat Basilix, dat betrekking heeft op het gelijknamige Brusselse shoppingcentrum, is al een tijdje in vereffening.
  De verkoopakte van het winkelcomplex werd op 31 juli 2015 verleden.
  Op 30 september werd aan de certificaathouders een eerste vereffeningscoupon van 320,50 EUR netto uitbetaald.
  Op 27 november volgde de normale jaarlijkse coupon, die 17,48 EUR netto bedroeg.
  Tenzij u veel geduld hebt en best wel een gokje wilt wagen, raden we u aan
  UW CERTIFICATEN TE VERKOPEN.

   

  Nog drie potjes om mogelijk te verdelen

  De informatievergadering van 13 januari bracht meer klaarheid over de bedragen die nog onder de certificaathouders verdeeld kunnen worden, maar er zijn nog diverse onzekerheden
  – Vooreerst werd er voor ruim 4 miljoen euro aan voorzieningen aangelegd, een bedrag dat nodig is om de koper de gebruikelijke garanties te bieden (i.v.m. juistheid van de feiten bij de verkoop). Deze garanties lopen nog tot 31/01/2017 en ze werden tot dusver nog niet ingeroepen.
  – Daarnaast is er een bedrag van 2,4 miljoen euro opzijgezet om de operatie definitief af te ronden en het certificaat volledig te vereffenen. Daarin zit ook een voorziening voor eventuele bodemverontreiniging door twee benzinestations (één op en één naast de site). We gaan er in principe van uit dat de certificaathouders niets van dit bedrag uitgekeerd zullen krijgen.
  – Tot slot is er de schadevergoeding voor een al 15 jaar lopend geschil met ex-huurder C&A (Redevco Retail), waarin nog steeds geen definitieve regeling is getroffen. Hoewel enkele maanden geleden het einde van de juridische procedureslag in zicht leek, is een oplossing vandaag weer een stuk verder af. Het is echter niet uitgesloten dat er vroeg of laat een minnelijke schikking wordt getroffen om te vermijden dat het certificaat enkel voor dit geschil in leven wordt gehouden.

   

  Welke bedragen?

  Uit de informatie hierboven kon u al afleiden dat er veel vraagtekens blijven rond de bedragen die de certificaathouders nog mogen verwachten. Wij denken dat, tenzij er zich echt ergens nog een groot probleem zou stellen, het totaal uit te keren bedrag minstens 4 miljoen euro zal belopen. In het beste geval kan het oplopen tot iets tussen 7 en 8 miljoen.

   

  Rekening houdend met het niet belastbare bedrag aan kapitaalterugbetaling van 12,71 EUR, zullen volgens ons de toekomstige betalingen samen nog tussen 23 en 43 EUR netto per certificaat liggen. In hoeveel schijven en wanneer de betalingen zullen gebeuren, blijft koffiedik kijken.

   

  Koers op het moment van de analyse: 25,46 EUR

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Segment Shoppingcentra
Maximumkoers afgelopen 12 maanden 18,25 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 15,00 EUR
ISIN-code BE0003674851
Beurs Brussel
Aantal bestaande aandelen 1.137.299
Beurskapitalisatie (in miljard) 0,02 EUR
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 1
Website www.kbc.be/corporate/en/article/financing.html

Prestaties (in euro)

Rendement 3 maanden -3,28 %
Rendement 6 maanden -2,06 %
Rendement 1 jaar -1,82 %
Rendement 5 jaar 14,50 %

Sleutelcijfers per certificaat

Laatste nettodividend 0,00 EUR
Volgende nettodividend 0,00 EUR
Bezettingsgraad -

Beursgegevens

Verwacht nettodividendrendement 0,00 %
×
Vertel ons wat u denkt
basilix
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden