Analyse
De Britse werkloosheid is voor de eerste maal in bijna 2 jaar geklommen 4 maanden geleden - donderdag 22 februari 2018
In januari bedroeg ze 4,4% ten opzichte van 4,3% in december.

Al wordt gevreesd voor een zekere turbulentie, toch biedt de beurs van Londen nog steeds interessante waarderingsniveaus en blijft het pond ondergewaardeerd. Bovendien boeken de meeste bedrijven die in Londen noteren het gros van hun winst in het buitenland. Bijgevolg mag u nog 15% van uw vermogen blijven beleggen in de Britse fondsen Threadneedle UK Equity Income Fund GBP kapitalisatie of distributie. 

Niet alleen de werkloosheid ging hoger, ook de werkgelegenheid nam toe, tot 75,2%. De stijging van de werkloosheid is inderdaad vooral het gevolg van de positieve situatie op de arbeidsmarkt die veel Britten ertoe aanzet om zich te schrijven als werkzoekende.

In december klom het gemiddelde wekelijkse inkomen echter met slechts 2,5% t.o.v. een jaar voorheen, terwijl de inflatie over dezelfde periode 3% bedroeg. De koopkracht van de Britse gezinnen blijft bijgevolg onder druk, wat slecht nieuws is voor de consumptie, die lange tijd de belangrijkste groeimotor van het land was.

Gezien de moeizame onderhandelingen rond de terugtrekking van het VK uit de Europese Unie, vrezen we dat dat de Britse economie op korte en middellange termijn onderhevig zal zijn aan een hevige turbulentie.

Deel dit artikel