Analyse
De Fed is optimistischer 4 maanden geleden - donderdag 22 februari 2018
Tijdens de laatste vergadering onder leiding van voorzitster Janet Yellen liet de Fed weten dat de Amerikaanse economie het iets beter doet dan tijdens de vorige vergadering werd verwacht.

Gezien de Amerikaanse dollar correct gewaardeerd is ten opzichte van de euro en de obligatiemarkt onderhevig is aan een fikse turbulentie, raden we u aan om aan de hand van aandelen(fondsen) te beleggen in de VS.
Raadpleeg onze beleggingsstrategie en gebruik onze aandelenselector.

De Fed is tegenwoordig optimistischer wat de economie betreft. Ook is ze nu iets positiever over de impact van de fiscale hervorming die Trump doorvoerde en meer opgetogen over de evolutie van de inflatie (die nog altijd onder de 2%-doelstelling blijft maar dit niveau op middellange termijn wellicht zal bereiken).

Maar niet alle risico’s zijn van de baan en de Fed twijfelt nog om haar monetaire politiek te wijzigen. Zo besloot ze haar leidende rente te handhaven (op 1,25% - 1,5%) en zal ze de macrocijfers nauwlettend in het oog blijven houden en in functie hiervan haar monetaire politiek al dan niet aanpassen.

Maar momenteel is de Amerikaanse Centrale Bank duidelijk enthousiast. En terwijl de markten voorheen tipten op drie renteverhogingen over heel 2018, is het nu mogelijk dat de Fed de rente dit jaar zelfs een vierde maal optrekt als de macrocijfers dezelfde trend blijven volgen.

Dit verslag gaf de dollar een kleine duw in de rug (iets minder dan 1,23 USD voor 1 EUR).
Het vooruitzicht dat de leidende rente sneller dan voorzien zal worden verhoogd en de inflatie op middellange termijn haar doelstelling zal bereiken, dreef ook de obligatierente lichtjes hoger (meer dan 2,95% voor de rente op 10 jaar).

Deel dit artikel