Analyse
De index van de beurs van Hongkong overschreed de kaap van 30.000 punten voor de eerste maal sinds 2007 8 maanden geleden - donderdag 23 november 2017
Hongkong blijft een belangrijke markt om in China te beleggen.

De beurs is er beter gereguleerd dan in Shanghai en Shenzhen en is interessant om in China te beleggen in het kader van een gediversifieerde portefeuille.

De economie van Hongkong is in goeden doen. Over de eerste drie kwartalen van 2017 groeide ze gemiddeld met bijna 4%.

Het herstel op de beurs is tevens het gevolg van andere factoren.

Vooreerst hebben bepaalde aandelen van Chinese bedrijven opnieuw meer succes bij het beleggerspubliek: giganten uit de financiële sector, de verzekeringssector (Ping An Insurance…) en de internetsector. In deze laatste sector is, Tencent, dat gespecialiseerd is in online en mobiele diensten (games, berichtgeving, sociale media), één van de populairste bedrijven op de beurs van Hongkong. De groep is op haar eentje verantwoordelijk voor bijna een derde van de winst die de index vergaarde in 2017.

Bovendien herontdekken buitenlandse beleggers de beurs van Hongkong en dit nadat ze China jarenlang wantrouwden. De autoriteiten blijven de economische groei ondersteunen en de vrees voor een financiële crisis temperen. De conjunctuur blijft veelbelovend, zowel wat betreft de binnenlandse Chinese markt als de wereldeconomie. De vooruitzichten voor deze markt ogen dus gunstig en de waarderingsniveaus liggen er vrij laag ten opzichte van de beurzen in de geïndustrialiseerde landen. 

Deel dit artikel