Analyse
De Britse economie groeide met 0,4% van het 2e op het 3e kwartaal t.o.v. 0,3% voor het vorige kwartaal 9 maanden geleden - woensdag 25 oktober 2017
Dat is goed nieuws, al valt het te relativeren.

Hoe dan ook, we blijven positief gestemd wat de beurs van Londen betreft. Deze blijft erg goedkoop als gevolg van de onzekerheden gelinkt aan de brexit. Ook blijven Britse activa deel uitmaken van onze portefeuilles.

De dienstensector (vooral de financiële diensten) blijven ongetwijfeld de motor van de Britse economie. De lichte groei afgelopen kwartaal was echter vooral het gevolg van de remonte van de industriële productie (+1% na -0,3% in het vorige kwartaal).

Op jaarbasis blijft de groei van het bbp op haar hoogste peil sinds begin 2013 (1,5%). Wel is het zo dat het VK als gevolg van de onzekerheid rond de brexit er niet in slaagt om economische prestaties te boeken in lijn met zijn potentieel. Vooral de vastgoedsector lijdt hieronder: zo boerde de activiteit in de bouw nog maar eens met 0,7% achteruit (na een terugval van bijna 0,5% over het vorige kwartaal).

We hebben er echter vertrouwen in dat de Britse economie op middellange termijn uit het slop zal raken.

Deel dit artikel