Analyse
De Indonesische economie herpakte zich in het tweede kwartaal 1 jaar geleden - dinsdag 8 augustus 2017
Het BBP ging er ten opzichte van het vorige trimester met 4% op vooruit.

Indonesische aandelen zijn goedkoop en vormen een kleine, interessante diversificatie. U mag er voor een evenwichtige portefeuille 5% in beleggen via één van de volgende fondsen:
db x-trackers MSCI Indonesia Index UCITS ETF
Fidelity Funds - Indonesia Fund A USD
Lyxor MSCI Indonesia UCITS ETF - C-EUR

Na de gebruikelijke economische terugval in het 4e kwartaal (-1,77%) en het 1e kwartaal (-0,34%), wist de Indonesische economie zich te herpakken. Tegenover het 2e trimester 2016 is de groei evenwel stabiel (5%). De belangrijkste groeimotoren van de economie zijn de gezinsuitgaven (+4,9% op jaarbasis), investeringen (+5,3%), maar ook de export (+3,4%).
De voorbije 12 maanden zijn de overheidsuitgaven daarentegen teruggevallen om het overheidstekort te bedwingen.

De groei ligt weliswaar lager dan de belofte van president Joko Widodo: 7% per jaar gedurende de 5 jaar van zijn mandaat (dat eindigt in 2019). Maar de huidige groei is niet weinig en steunt op een solide basis. De wil om de ontwikkeling van de infrastructuur voort te zetten is daarenboven intact. Een stijging van deze uitgaven wordt trouwens in het tweede semester verwacht. Dit zal de economie de komende kwartalen ondersteunen en zal op termijn toelaten om het aanzienlijke potentieel van het land te exploiteren.

Deel dit artikel