Analyse
De economische groei in de eurozone kwam in het 2e kwartaal uit op 2,2% 11 maanden geleden - donderdag 17 augustus 2017
Voor de eerste maal sinds het 1e kwartaal 2011 werd zo de kaap van 2% overschreden.

Gezien de veelbelovende conjunctuur blijven we in Europese aandelen beleggen via het fonds Henderson Horizon Euroland Fund A2 EUR. Neem een kijkje naar onze portefeuilles voor mee informatie over onze beleggingsstrategieën.

Zowat overal in de eurozone werden mooie prestaties neergezet. Nederland stak er met een stijging van 3,8% met kop en schouders bovenuit. Verder versnelde de economische groei in Duitsland (+2,1%), Frankrijk (+1,8%) en Italië (+1,5%).

Deze cijfers bevestigen dat de eurozone alsmaar sneller herstelt en dat de meeste landen fraaie groeicijfers kunnen neerzetten. Ook onderschrijft die tendens de recente uitspraken van Mario Draghi. Hierdoor rijzen op de markten echter steeds meer vragen over hoe de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank verder zal evolueren.

De Europese economische groei overschrijdt het potentieel van de eurozone (1,3%), het inflatieniveau ligt laag (men vreest echter niet voor deflatie) en de wereldconjunctuur is veelbelovend. Gezien de huidige situatie lijken de uitzonderlijke maatregelen (rente van 0,0% en inkoop van obligaties), die nog tot eind dit jaar zullen aanhouden, plots niet meer noodzakelijk. Logischerwijze voorspellen de markten dan ook dat de centrale bank in de loop van de volgende weken en maanden een wijziging van haar monetaire politiek zal aankondigen.

Deel dit artikel