Analyse
Matige cijfers voor residentieel vastgoed in de VS 1 jaar geleden - vrijdag 26 augustus 2016

In juli vielen de verkopen van bestaande panden met 3,2 % terug t.o.v. de maand ervoor en met 1,6 % t.o.v. een jaar voorheen.

Globaal gezien blijven de Amerikaanse macrocijfers degelijk. We tippen op een puik derde kwartaal en een economische groei van meer dan 2 % in 2016 en 2017.
We besteden nog steeds een deel van
onze portefeuilles aan de VS. 

 

De vastgoedcijfers voor bestaande gebouwen zijn vrij verrassend gezien de Amerikaanse conjunctuur het momenteel niet slecht doet. Zo neemt de werkgelegenheid toe, wordt er massaal geleend en gingen de vastgoedprijzen op een jaar tijd 5,3 % hoger.

 

Een mogelijke verklaring is volgens sommigen het feit dat het aantal beschikbare panden simpelweg afneemt. Gezinnen zouden het steeds moeilijker hebben om een stek te vinden die hen bevalt. Dit is inderdaad een potentiële reden. Daarnaast klommen de verkopen van nieuwe panden in juli met 12,4 % vergeleken met een jaar voorheen en bereikten ze hiermee hun hoogste punt van de afgelopen negen jaar (voor de ernstige crisis in de sector). Dit is vrij aanmoedigend voor de Amerikaanse bouwsector en de economie in haar geheel.

 

Bovendien klommen de bestellingen van duurzame goederen met 4,4 % van juni tot juli, met een stijging van 12,7 % voor de uitrustingsgoederen en een tweecijferige groei voor de burgerluchtvaart en de militaire luchtvaart.

 

Deel dit artikel