Analyse
Verenigd Koninkrijk: groei vertraagt 1 jaar geleden - donderdag 28 april 2016

In het 1e kwartaal 2016 klom de Britse economie met amper 0,4 % ten opzichte van het vorige kwartaal en met 2,1 % tegenover een jaar voorheen.

Dit verandert niets aan onze strategie

De verwachte rendementen op de beurs van Londen liggen nog steeds hoger dan in de eurozone en dit met een vergelijkbaar risico. Britse activa blijven dus deel uitmaken van onze portefeuilles. Beleg erin via Invesco UK Equity Fund A of indien u liever op individuele aandelen inzet, koop: Vodafone, Sainsbury, Rio Tinto, National Grid of Pearson.

 

Eens te meer fungeerden de diensten in het 1e kwartaal als de groeimotor bij uitstek. Zo klom de dienstensector met 0,6 % tegenover het voorbije kwartaal. De agrarische sector (-0,1 %), de bouwsector (-0,9 %) en de industriële productie (-0,4 %) daarentegen gingen over het 1e trimester bergaf.

 

Deze globale slabakkende tendens is het gevolg van een aantal factoren
– de forse volatiliteit op de markten
– de onzekerheid rond de verdere evolutie van de wereldconjunctuur
– het feit dat voor bepaalde grote klanten van de financiële sector van de City of London het afgelopen jaar financieel gezien minder vruchtbaar was
– het risico op een Brexit (referendum op 23 juin).

 

Niettemin blijft het VK over fraaie troeven beschikken. Zo blijft de arbeidsmarkt er erg flexibel en genieten bedrijven er een erg gunstige context.

 

Deel dit artikel