Analyse
Federal Reserve blijft voorzichtig 2 jaar geleden - vrijdag 9 oktober 2015

De Fed heeft het verslag van de laatste vergadering rond haar monetair beleid bekendgemaakt.

De markten konden de inhoud van het verslag wel smaken. De Amerikaanse beurs biedt interessante rendementen in verhouding met de risico's. We blijven in Amerikaanse activa beleggen. Raadpleeg onze strategie voor meer info.


Volgens een aantal leden van de Fed wordt het herstel van de VS steeds krachtiger en is aan alle voorwaarden voldaan om een eerste renteverhoging door te voeren in 2015. De meerderheid meent echter dat voorzichtigheidshalve cijfers nodig zijn om de positieve vooruitzichten te bevestigen, alsook een terugkeer van de beoogde 2 %-inflatie (tegenwoordig slechts 0,2 % of 1,8 % zonder volatiele prijzen zoals de energie- of voedingsprijzen).

 

Het feit dat de Fed niet gehaast is om haar soepel monetaire beleid te verstrakken, is uitstekend nieuws voor de markten (bedrijven kunnen tegen goedkope voorwaarden blijven lenen dankzij de lage rente en de overvloedige liquiditeiten). Dankzij het goede nieuws klokte de S&P500 de week af met een mooie winst.


De obligatierente bleef rond de 2,1 %, wat fors onder de 2,5 % was van begin deze zomer, toen verwacht werd dat de Fed in september haar leidende rentevoet zou verhogen.

 

Deel dit artikel