Analyse
Verenigd Koninkrijk: renteverhoging in zicht 2 jaar geleden - donderdag 23 juli 2015

Volgens een verslag van de debatten gevoerd bij de Bank of England gaan er steeds meer stemmen op voor het optrekken van de leidende rentevoet.

Britse aandelen blijven echter interessant en bijgevolg een onderdeel van onze portefeuilles. 

 

Het feit dat in het VK recentelijk unaniem werd gestemd voor een monetaire status quo, is eigenlijk te wijten aan de onzekerheden rond de Griekse kwestie. Zonder deze factor zouden de stemmen meer verdeeld zijn geweest met voorstanders zowel voor de status quo als voor een lichte renteverhoging.

 

Want al zijn de Britse monetaire autoriteiten erg bezorgd om wat zich op het internationale toneel afspeelt, toch zijn ze gunstig gestemd over de conjuncturele evolutie van de laatste 12 maanden in het VK. Wat het prijzenniveau betreft, zijn hier en daar stijgingen te bespeuren, waardoor de officiële inflatiedoelstelling van 2 % die de Bank of England beoogt, sneller zou kunnen worden bereikt dan voorzien.

 

Bijgevolg lijkt een stijging van de leidende rentevoet in de loop van de volgende zes maanden ons onvermijdelijk. Als gevolg van deze vooruitzichten werd het pond iets duurder. Na haar stijging van 12 % over de laatste 12 maanden is de Britse munt vandaag lichtjes overgewaardeerd tegenover de euro.

 

Deel dit artikel