Analyse
VS: matig jaarbegin 3 jaar geleden - vrijdag 27 maart 2015

Industrieel dynamisme valt terug. Toch handhaven we onze ramingen.

Ook aan onze adviezen veranderen we niets: we blijven in Amerikaanse activa beleggen. Voor meer info, raadpleeg onze strategie. 

 

In februari zijn voor de eerste maal op 4 maanden tijd de bestellingen van duurzame goederen achteruitgeboerd (-1,4 % t.o.v. januari). De stijging van januari (+2 %) kreeg dus geen vervolg en de bestellingen nemen een stap terug. Gezien deze slechte resultaten valt geen sterke stijging van de investeringen te verwachten maar eerder een vertraging van het industrieel dynamisme.

 

Over het hele 1e kwartaal dreigt de economie dus toch lichtjes te ontgoochelen, en dit terwijl begin 2015 een herstel van de activiteit werd verwacht na de economische vertraging in het laatste kwartaal 2014.

 

Niettemin worden onze ramingen hierdoor niet in vraag gesteld.

 

Want nadat de industrie opnieuw aantrok en het land uit de recessie hielp, zijn vandaag de gezinsuitgaven opnieuw de groeimotor van de Amerikaanse economie geworden. En met de sterke jobcreatie en de mogelijke loonstijgingen, ziet het er erg naar uit dat de Amerikaanse consument de rest van het jaar flink actief zal blijven en dat de economie in de VS bijgevolg zal blijven groeien.

 

Wat de consumptieprijzen betreft: na een terugval van 3 maanden stegen ze met 0,2 % tussen januari en februari.

 

Deel dit artikel