Analyse
Braziliaanse regering wil kredieten stimuleren 3 jaar geleden - dinsdag 26 augustus 2014

Ondanks de weinig indrukwekkende vooruitzichten heeft de beurs van São Paulo sinds begin dit jaar 14 % gewonnen en is ze nu correct gewaardeerd.

We raden deze markt nog enkel aan de meest dynamische beleggers aan op 10 jaar of aan degenen die bereid zijn er voor de zeer lange termijn in te beleggen (op 20 jaar). Opteer voor de aandelenfondsen Amundi Equity Brazil, BNY Mellon Brazil Equity A en EGShares Brazil Inf. (5 % van de portefeuille). 

Gezien de goede financiële situatie van het land, het doeltreffend beheer van de openbare financiën en de hoge rendementen is Braziliaans staatspapier daarentegen onvermijdelijk in elk portefeuille. Beleg er 5 % in via het obligatiefonds HSBC GIF Brazil Bd (EUR of USD). 

 

In Brazilië heeft de regering van Dilma Rousseff, op het moment dat de verkiezingscampagne (verkiezingen op 5 oktober) op gang is geschoten, een reeks maatregelen bekendgemaakt om de kredietverlening (en de economie) aan te zwengelen. Consumenten-, hypotheek- en autokredieten zouden moeten profiteren.

 

Na een zwak jaar 2013 (groei van 2,3 %) is 2014 slecht begonnen met een kwartaalgroei van 0,2 %. Het gebrek aan hervormingen, dat zich vertaalt in een mank lopende binnenlandse markt en een te hoge inflatie (6,5 % in juli), beknot het potentieel. Voor 2014 rekenen we op een groeicijfer van zo’n 1,8 %.

 

Deel dit artikel