Analyse
Herstel Chinese handel 4 jaar geleden - vrijdag 9 mei 2014

Dit is te danken aan een stijging van de export en de kuisbeurt die de statistieken ondergingen.

U mag 10 % van uw vermogen blijven beleggen in Chinese aandelen via de aandelenfondsen Fidelity Funds - China Focus A EUR en GAM Star China Equity USD.

 

In april explodeerde het overschot op de Chinese handelsbalans tot 18,46 miljard de dollars, ten opzichte van 7,71 miljard en een tekort van 22,99 miljard in februari. Dit puike resultaat is te danken aan de forse stijging van de export van 114 miljard in februari tot 189 miljard in april. Gezien de export goed is voor 30 % van het bbp en één van de groeimotoren vormt van de Chinese economie (naast de investeringen) ebt hiermee het doembeeld van een bruuske groeivertraging stilaan weg.

 

De cijfers zijn een enorme geruststelling, vooral gezien ze exacter zijn dan de vorige (de valse handelstransacties tussen China en Hongkong, die bijgefantaseerd werden om de officiële beperkingen van financiële transacties te omzeilen, werden nu immers weggelaten).

 

En hoewel de export naar Hongkong fors achteruitboert, zitten de leveringen naar de belangrijkste klanten van China volop in de lift (+12 % voor de VS, +15 % voor de Europese Unie).

 

Deel dit artikel