Analyse
VS: solide derde kwartaal 4 jaar geleden - vrijdag 8 november 2013

In het derde kwartaal kon de Amerikaanse economie sneller groeien: op jaarbasis bedraagt de groei 2,8 % t.o.v. 2,5 % in het vorige kwartaal.

De Amerikaanse economie lijkt zich stilaan te normaliseren, terwijl de Europese economie er maar niet in slaagt om uit haar dal te kruipen.
Gezien deze gunstige vooruitzichten genieten de Amerikaanse aandelenmarkten nog steeds onze voorkeur. Zo raden wij u de volgende aandelen aan:
Accenture, AT&T, Chevron, Corning, General Electric, Western Union, Xerox.

 

De Amerikaanse economie slaagde erin een treffelijk kwartaal te boeken. De stijging van de Amerikaanse gezinsuitgaven speelt hierbij een belangrijke rol (+1,5 %). De verkoop van goederen steeg flink en ook de diensten konden met 0,1 % vooruitboeren.

Maar net als in het voorbije kwartaal zijn het voornamelijk de privé beleggingen die de resultaten trekken. Deze klimmen met niet minder 9,5 % dankzij het goede herstel van de vastgoedmarkt. Zo nam het residentieel vastgoed toe met 14,6 % en het kantoorvastgoed met 12,3 %.

De inmenging van de staat in de economie daarentegen neemt af (-1,7 %). Wel blijft de overheidssector groeien (+0,2 %) maar dit is te danken aan de uitgaven van de regionale overheden en de staten (+1,5 %).

 

Deel dit artikel