Analyse
Economisch sentiment in Duitsland gaat achteruit 5 jaar geleden - donderdag 25 april 2013

De ifo-indicator, die het vertrouwen van de Duitse ondernemers opmeet, ging in april fors achteruit.

Voor de 2e maand op rij kende het vertrouwen van Duitse ondernemers een daling. Het niveau is nu even laag als in begin 2013. De Duitse economie doet het dus blijkbaar niet zo goed.
Globaal gezien vermijden we nog steeds de meeste activa uit de eurozone.
Wil u de samenstelling van onze portefeuille kennen, surf dan naar
onze strategie. 

 

De indruk die de Duitse bedrijfsleiders van de huidige situatie hebben, heeft veel weg van die tijdens de conjuncturele dip in het 4e kwartaal 2012. Toen zakte de economische activiteit met 0,6 % ten opzichte van de 3 voorbije maanden. Na de heropleving in 2010 en 2011 is de Duitse economie wel duidelijk op zoek naar een tweede adem, kreunend onder de recessie in de eurozone en de vertraagde vraag in de groeilanden, die de Duitse export tot nu toe droeg.

 

Volgens de Duitse bazen zijn de vooruitzichten nogal somber. Zelfs als hun verwachtingen hoger liggen dan tijdens de grote dip in het 2e kwartaal 2012, toch blijven ze relatief laag.

 

Terwijl maart 2013, de koudste maand op 25 jaar tijd, de industriële productie deed achteruitboeren, is het feit dat Duitsland - de eerste economie van de eurozone - in een recessie zou kunnen treden, tegenwoordig niet meer uit te sluiten.

 

Deel dit artikel