Analyse
India: nieuwe daling van de rentevoeten 5 jaar geleden - woensdag 20 maart 2013

India heeft voor de 2e keer dit jaar zijn leidende rentevoeten verlaagd: tegenwoordig bedragen die 7,5 %.

De Indiase economie zal het erg moeilijk hebben om op korte termijn haar volle potentieel te ontwikkelen. Op langer termijn daarentegen is India een gokje waard. De Indiase beurs blijft een interessante mogelijkheid om uw portefeuille te diversifiëren, op voorwaarde dat u openstaat voor een zekere volatiliteit en niet terugdeinst voor de risico's. Als uw profiel dynamisch genoeg is, kunt u in de Indiase beurs 5 % van uw vermogen beleggen op lange termijn, via het fonds Aberdeen Global - Indian Equity A2 USD.

 

De Indiase groei ontgoochelt (+4,5 % in het 3e kwartaal van 2012, ondanks een potentieel waarmee het land 6 % groei zou moeten bereiken). En de hervormingen die de regering aankondigde (een aantal activiteitssectoren liberaliseren) werden niet aanvaard gezien hiervoor geen meerderheid in het parlement bereikt werd. Een politiek instabiele periode is niet uit te sluiten (de parlementsverkiezingen zijn voorzien voor 2014). Het land blijft gebukt gaan onder een onaangepaste infrastructuur en een bijzonder zware bureaucratie die de investeringen afremt.

 

De Indiase centrale bank doet er bijgevolg alles aan om de economie opnieuw een boost te geven: ze koos er dan ook voor om haar leidende rentevoeten nogmaals te verlagen maar beseft ook wel dat de stijgende inflatie (10,9 % in februari) een serieuze hinderpaal is.

 

Deel dit artikel