Analyse
Duitsland blaakt van vertrouwen 5 jaar geleden - donderdag 21 maart 2013

De Duitse index ZEW, die het vertrouwen van de beleggers meet, kende in maart nogmaals een stijging en bereikt hiermee zijn hoogste punt sinds de laatste drie jaar.

Beperkte impact van Cyprus

Wel is het zo dat deze stijging voor de bekendmaking van het Cypriotische reddingsplan opgemeten werd. Maar zowel de beperkte daling van de euro als de geringe reacties ten opzichte van de Portugese, Spaanse of Italiaanse schuld duiden erop dat het domino-effect, waarvoor de markten zo vreesden, niet zal plaatsvinden. Gezien de beperkte impact (0,2 % van de Europese economie) van de Cypriotische economie, kan men bijna met zekerheid zeggen dat de impact van deze crisis op de eurozone vrijwel nihil zal zijn.

 

Betekent dit dat beleggen in de eurozone een goede keuze is?

Neen. Globaal gezien vinden we de beurzen op het Europese continent nogal duur (zelfs als bepaalde aandelen toch interessant zijn zoals Deutsche Post). En helaas zijn de economische vooruitzichten voor de eurozone nog steeds niet schitterend. Ook blijft de euro duur ten opzichte van de andere grote valuta's, waardoor beleggingen in USD, GBP of CNY een voorkeur genieten.
We raden u dus aan om uw beleggingen te diversifiëren buiten de eurozone.
Raadpleeg onze strategie.

 

Deel dit artikel