Analyse
China kan niet langer wachten 5 jaar geleden - dinsdag 13 november 2012

Nadat zijn buitenlandse expansie is geslaagd, moet het vandaag zijn binnenlandse omschakeling tot een goed einde brengen.

De Chinese economie is in volle transitie. De Chinese beurs is erg volatiel, maar die hoge volatiliteit wordt gecompenseerd door de kans op een al even hoog potentieel rendement. Ze blijft aanwezig in onze portefeuilles. 

U mag er investeren via het fonds Fidelity China Focus EUR A.

 

De opening van het Congres van de Communistische Partij heeft voor een stortvloed aan gunstige macrocijfers gezorgd. De industriële productie steeg op jaarbasis met 9,6 %, de detailhandelsverkopen veerden met 14,5 % op terwijl de inflatie met 1,7 % beperkt bleef. Deze cijfers voor oktober werden niet toevallig gepubliceerd want hiermee kon de ploeg die de macht overdraagt, een uitstekende economische balans voorleggen.

 

Naast de twijfel over hun accuraatheid, verwijzen ze talloze dwalingen naar de achtergrond. Er waren de afgelopen jaren trouwens meer corruptieschandalen dan broodnodige hervormingen. China plukt momenteel de laatste vruchten van zijn opening naar de rest van de wereld die het zo’n 30 jaar geleden heeft aangevangen.

 

Het land moet nu nadenken over de volgende te zetten ontwikkelingsstappen.

 

Deel dit artikel