Analyse
VS in betere doen dan Europa: met welke beleggingen ervan profiteren? 5 jaar geleden - dinsdag 9 oktober 2012

De Amerikaanse economie heeft nog lang niet haar dynamiek van vóór de crisis teruggevonden, maar presteert wel duidelijk beter dan de Europese economie.

Uw beleggersgeluk zoekt u beter op de Amerikaanse beurs.

Op korte termijn blijven er onzekerheden (presidentsverkiezingen, gevaar tegen een begrotingsmuur aan te lopen begin 2013). Maar gezien de dynamischere prestaties van de Amerikaanse economie, de zwakke dollar, de lagere volatiliteit en hogere diversificatie van de Amerikaanse beurs, raden we Amerikaanse aandelen aan in al onze portefeuilles.

 

Bij de individuele aandelen zijn Abbott Laboratories, Accenture, General Electric, Chevron, Intel en AT&T onze favorieten.

 

Voor tips op andere Amerikaanse aandelen, maak gebruik van onze aandelenselector.

 

U kunt ook in de Amerikaande beurs investeren via de beleggingsfondsen KBC Index Fund United States, SSgA US Index Equity Fund et Threadneedle American Fund of met de tracker iShares S&P 500.

 

Activiteit versnelt

De ISM-index voor de Amerikaanse dienstensector klokte in september af op 55,1 en wijst daarmee op een versnelling van de activiteit. De index verwijdert zich verder van het niveau van 50, de grens tussen krimp en expansie, terwijl zijn tegenhanger in de eurozone, de PMI-index, verder terugviel tot 46,1 punten.

 

Werkloosheid daalt

Terwijl de werkloosheid in de eurozone een record bereikte, daalde de Amerikaanse werkloosheid van 8,1 % in augustus naar 7,8 % in september. Nog altijd ver boven het laagterecord van 5 % vóór de crisis, maar toch het laagste cijfer sinds begin 2009. De arbeidsmarkt is echter nog niet genormaliseerd en de Federal Reserve handhaaft haar economische relancemaatregelen, maar de toestand is duidelijk beter dan in Europa.

 

Beleg in Amerikaanse activa

Op een moment dat Europa zich wellicht al in een recessie bevindt, slaagt de Amerikaanse economie er dus in om het ergste te vermijden. Zowel in 2012 als in 2013 zal ze betere groeicijfers kunnen voorleggen dan de eurozone en ook het langetermijnpotentieel is hoger dan dat van onze economieën, die nog lange tijd gebukt zullen gaan onder zware bezuinigingen.

 

Deel dit artikel