Analyse
Tekenen van zwakte in China… mag u er nog steeds in beleggen? 5 jaar geleden - donderdag 4 oktober 2012

De index die de activiteit in de Chinese dienstensector opmeet is in september opnieuw teruggevallen.

De huidige zwakte op de Chinese beurs is een opportuniteit. Het is een feit dat het groeipotentieel niet meer uit twee cijfers bestaat zoals we vroeger gewoon zijn geraakt maar desondanks blijft het potentieel nog aanzienlijk en ligt het veel hoger dan in de westerse landen. U mag nog steeds in China beleggen via het fonds Fidelity Funds China Focus A EUR.
In
onze portefeuilles kunt u volgens uw risicoprofiel en beleggingshorizon zien welk gewicht we aan China geven. 

 

De Chinese PMI-index, die de activiteit in de dienstensector opmeet, is teruggevallen tot 53,7 punten, het laagste niveau sinds het voorjaar van 2011. De dienstensector blijft evenwel groeien aangezien het boven de 50 ligt. Toch is het opnieuw een teken dat de tweede grootste economie ter wereld last heeft van de vertraging van de wereldeconomie en wacht op een nieuw duwtje in de rug van de overheid.

 

Bovendien bezorgt de huidige onzekerheid rond de aanstelling van de nieuwe president en het diplomatieke conflict tussen China en Japan over enkele eilanden beleggers kopzorgen.

 

We gaan er evenwel van uit dat eenmaal de nieuwe ploeg in het zadel zit, er snel stimuleringsmaatregelen zullen worden genomen zodat de markten worden gerustgesteld.

 

Deel dit artikel