Analyse
Rating Italiƫ flink verlaagd 5 jaar geleden - maandag 16 juli 2012

Moody’s heeft der ating van de Italiaanse staatsschuld teruggeschroefd tot Baa2.

Blijf uw portefeuille verder diversifiëren buiten de eurozone want extra hoofdstukken rond de crisis van de eurozone, vooral dan in Italië en Spanje, vallen niet uit te sluiten.
Op obligatievlak blijven Zweden, Denemarken, Canada en Polen onze voorkeur wegdragen. Op aandelenvlak zijn de VS, het VK en China aanwezig in de meeste van onze portefeuilles, hier en daar aangevuld met Zweden en Zwitserland. En in de dynamische portefeuilles op zeer lange termijn is er een plaatsje voor Brazilië en Rusland.

 

Het ratingagentschap Moody’s heeft der ating van de Italiaanse staatsschuld teruggeschroefd tot Baa2, nog nauwelijks twee trapjes boven de categorie junk bonds. Een beslissing die de markten geen aandacht hebben gegeven aangezien er volop overheidspapier op 3 en 10 jaar werd gekocht tegen lagere rentevoeten dan bij de vorige emissie.

 

Ondanks dit relatief succes blijft Italiaans staatspapier in het centrum van de belangstelling staan. De markten vrezen dat Italië het zesde land wordt na Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje en Cyprus geld zal moeten vragen aan zijn Europese partners.

Deel dit artikel