Analyse
Europe is nog niet uit het dal. Geef de voorkeur aan de VS 5 jaar geleden - dinsdag 24 juli 2012

De evolutie van de Europese handel is te broos.

Ondanks de tekenen van vertraging blijft de Amerikaanse economie er wel beter voorstaan dan de Europese economie. Voor een gediversifieerde portefeuille kunt u niet om Amerikaanse aandelen of aandelenfondsen, die aantrekkelijk geprijsd zijn, heen.

Mijd obligaties van landen uit de eurozone.Geef de voorkeur aan de Zweedse kroon, de Deense kroon, de Canadese dollar en de Poolse zloty.

 

Verbetering Europese handel

Europese bedrijven zoeken steeds meer hun heil buiten de eurozone, gezien de bezuinigingen op de consumentenuitgaven wegen, en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Een bewijs hiervan is dat de Europese buitenlandse handel een surplus van 11 miljard euro liet optekenen tijdens de eerste vijf maanden van het jaar tegenover een deficit van 24,5 miljard in 2011.

 

Niet genoeg

De evolutie van de Europese handel is te broos om Europa uit het dal te tillen, hoe positief de beweging ook moge zijn.
Bovendien, stak op het einde van de week de vrees voor een zeer kostelijke redding van Spanje opnieuw de kop op waardoor de Spaanse rente op tien jaar rond de 7,3 % noteerde. Ook Italië werd meegesleurd waardoor sommige financiële instellingen meer dan 10 % terugvielen aangezien de waarde van de Italiaanse staatsobligaties in portefeuille daalt wanneer de rente toeneemt. Op de obligatiemarkten blijven beleggers de eurozone in twee snijden: aan de ene kant de landen van het noorden die zich kunnen financieren tegen bodemtarieven en aan de andere kant de zuiderse landen die krediet zeer duur moeten betalen.

 

Deel dit artikel