Analyse
De Amerikaanse consument blijft weg uit de winkels 6 jaar geleden - dinsdag 17 juli 2012

Slecht nieuws voor de Amerikaanse economie.

Terwijl de arbeidsmarkt verder verbetert, groeit de twijfel opnieuw bij de Amerikaanse consument en houdt hij de vinger op de knip. De Amerikaanse economie blijft het echter beter doen dan de Europese en aangezien Amerikaanse aandelen aantrekkelijk gewaardeerd zijn, verdienen ze nog steeds een plaatsje in eender welke gediversifieerde portefeuille. Consulteer onze portefeuilles, onze aankoopadviezen van Amerikaanse aandelen en de fondsen die erin beleggen.

 

 
In juni zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen voor de derde maand op rij teruggevallen tegenover de maand ervoor. Over het tweede trimester bedroeg de terugval op maandbasis 0,2 %. Dit cijfer geeft een tegenvallende groei voor het trimester aan. Want eind 2011 en begin 2012 zijn het nu net de consumptieuitgaven die de Amerikaanse economie een duw in de rug hebben gegeven.

 

Deze evolutie zijn de autoriteiten ook niet ongaan maar net voor de presidentsverkiezingen zit op politiek vlak alles muurvast en zijn geen overheidsmaatregelen mogelijk. En met rentevoeten die op het laagste niveau ooit staan, kan de Federal Reserve nog nauwelijks meer doen. De rest van het jaar zal de Amerikaanse economie het dus niet onder de markt hebben.

 

Deel dit artikel