Analyse
Cash bij ECB ondergebracht op laag niveau 6 jaar geleden - dinsdag 17 juli 2012

…teruggevallen van meer dan 800 tot 325 miljard euro.

Blijf uw portefeuille verder diversifiëren buiten de eurozone want verdere problemen, vooral dan in Italië en Spanje vallen niet uit te sluiten.
Op obligatievlak blijven Zweden, Denemarken, Canada en Polen onze voorkeur wegdragen. Op aandelenvlak zijn de VS, het VK en China aanwezig in de meeste van
onze portefeuilles, hier en daar aangevuld met Zweden en Zwitserland. En in de dynamische portefeuilles op zeer lange termijn is er een plaatsje voor Brazilië en Rusland. 

 

Door de rente waartegen banken bij de ECB geld kunnen deponeren voor één dag te verlagen tot bijna 0 % beoogden de centrale banken liquiditeiten meer te laten circuleren. Deze doelstelling is al gedeeltelijk bereikt want de depots van banken bij de ECB zijn op 11 juli al teruggevallen van meer dan 800 tot 325 miljard euro, het laagste niveau van het jaar.

 

Maar banken blijven voor absolute zekerheid kiezen en de liquiditeiten gaan dus niet richting kredieten of de Italiaanse of Spaanse kredietmarkten. En dat is niet alles want een belangrijk deel van die fondsen verlieten de eurozone waardoor de Amerikaanse, Zwitserse, Deense en Britse rentevoeten lager gingen, net als de euro die op zijn laagste niveau sinds 2010 noteert.

 

Deel dit artikel