Analyse
Zweden ontsnapt aan een recessie 6 jaar geleden - donderdag 7 juni 2012

Ontdek de beleggingsopportuniteiten in dit land dat ontsnapt aan de crisis.

Zweedse economie veert op

De Zweedse economie is in het eerste kwartaal met 0,8 % gegroeid nadat ze in het laatste trimester van 2011 met 1 % was gekrompen. Op jaarbasis is de groei versneld tot 1,5 % tegenover 1 % eerder.

 

De export heeft zoals gewoonlijk zijn steentje aan de groei bijgedragen maar de gezinsuitgaven en de investeringen zijn niet achter gebleven. De Zweedse economie draait dus niet alleen op export maar wordt ook gedragen door de binnenlandse consumptievraag.

 

De beleggingen die we aanprijzen

De beurs van Stockhom is de voorbije twaalf maanden met bijna 15 % teruggevallen. Nu de economische vooruitzichten verbeteren, is de aantrekkelijkheid van de markt extra toegenomen. Om te profiteren van het potentieel van de beurs van Stockholm, mag u een beleggingsfonds kopen. We raden SSgA Sweden Index Equity aan.

 

Voor het defensieve deel van uw portefeuille mag u een obligatiefonds in Zweedse kroon aanschaffen. We schuiven KBC Renta Sekarenta, dat belegt in Zweedse staatsobligaties, naar voor. Dit fonds is er de voorbije twaalf maanden met een mooie 9,3 % op vooruit gegaan. Het heeft tot nu toe perfect zijn bufferrol tegen de crisis in onze portefeuilles kunnen spelen en we gaan ervan uit het die taak zal voortzetten. Aangezien de financiën van de Zweedse staat gezond zijn, zullen staatsobligaties van het land het blijven goed doen indien de crisis binnen de eurozone verder zou verslechteren. En de Zweedse kroon, goedkoop tegenover de euro, heeft nog voldoende stijgingspotentieel tegenover de Europese eenheidsmunt.

 

Deel dit artikel