Analyse
Het VK gaat in recessie 6 jaar geleden - woensdag 13 juni 2012

Naar de eerste economische indicatoren van april werd er enorm uitgekeken.

Britse aandelen zijn aantrekkelijk gewaardeerd en zijn een uitstekende diversificatiemogelijkheid voor uw portefeuille.

 

Tijdens de laatste twee kwartalen boerde de Britse economie 0,3 % achteruit. Er werd dan ook met veel spanning uitgekeken naar de eerste economische indicatoren van april. Spijtig genoeg moet niet op een herstel worden gerekend.

In april stagneerde de industriële productie tegenover de maand voordien. Op jaarbasis liet de industrie een daling van 1 % optekenen. De industriële sector heeft te kampen met een forse daling van de vraag door de bezuinigingen in het land en de vertraging van de wereldwijde economie.

Dit slecht cijfer doet een verdere verslechtering van de recessie vermoeden in het twee kwartaal. De voorbije zwakte is dus niet van tijdelijke aard.

Politici en de monetaire autoriteiten zullen dit niet met lede ogen aanzien. De regering zal waarschijnlijk haar politiek van besparingen moeten herzien terwijl de kans groot is dat de centrale bank opnieuw de drukpers zal aanspreken om de economie een extra injectie te geven. Dit laatste zal het pond verzwakken maar ondersteunt de economie en geeft bedrijven een extra duwtje in de rug.Deel dit artikel