Analyse
Verkiezingen in Frankrijk en Griekenland 6 jaar geleden - dinsdag 8 mei 2012

De resultaten van de Franse presidentsverkiezingen zouden de markten niet mogen verstoren.
In Griekenland zullen de regeringsonderhandelingen niet van een leien dakje lopen.

Na de Franse en Griekse verkiezingen herhalen we onze strategie.

 

De resultaten van de Franse presidentsverkiezingen, die door peilingen werden voorspeld, zouden de markten niet mogen verstoren. Angela Merkel heeft wel al aangegeven dat het Europese begrotingspact niet heronderhandelbaar is. De nieuwe Franse president zal weinig kunnen genieten van zijn overwinning en direct aan de slag moeten.

 

In Griekenland zullen de regeringsonderhandelingen niet van een leien dakje lopen aangezien de twee regeringspartijen, die achter de bezuinigingen stonden, geen meerderheid meer hebben in het parlement. De politieke instabiliteit in het land kan de komende dagen en weken voor onzekerheid zorgen op de markten.

 

Voor beursbeleggingen, buiten enkele ondergewaardeerde waarden is het beter de beurzen uit de eurozone te mijden. Geef de voorkeur aan aandelenfonds die gericht zijn op de VS en het VK, Zweden, Zwitserland en de BRIC-landen met China op kop. Onze tips.

 

Op het vlak van obligaties doet u er goed aan voor diversificatie te zorgen via obligatiefondsen in munten van landen met sterke financiën (Zweedse en Deense kroon, Canadese dollar, Poolse zloty). Onze tips.

 

Deel dit artikel