Nieuws

Wat te doen met het aandeel van Nexans?

1 jaar geleden - donderdag 5 juli 2018
Moet u inzetten op de Franse kabelfabrikant?

Ondanks de recente koerscorrectie vinden we het aandeel niet koopwaardig. Heeft u aandelen Nexans in portefeuille, dan mag u ze wel
HOUDEN.

De Franse kabelfabrikant boekte in 2016 opnieuw winstgroei na 3 jaar verlies. Tijdens die 3 jaar voerde de groep een kostelijke herstructurering door, waardoor ze, om haar financiële situatie af te schermen, haar dividend moest opschorten.

Sindsdien veerde de winstgevendheid echter weer op en kon Nexans opnieuw een dividend uitkeren. De groep kondigde in december een nieuw strategieplan aan tegen 2022. Zo tipt ze nu op een stijging van de omzet van 25% en van de bedrijfswinst van 50% over de volgende 4 jaar. Het plan werd koeltjes onthaald op de markten. Als gevolg hiervan viel de koers terug en nadert hij nu zijn niveau van 5 jaar geleden.

Er staan Nexans grote uitdagingen te wachten. Bovendien kampt de groep met een lage winstgevendheid ten opzichte van de concurrentie en beperkte winstgroeivooruitzichten. We twijfelen aan het nieuwe strategieplan van Nexans. Terecht zo blijkt, gezien de directie onlangs haar winst- en omzetverwachtingen voor 2018 terugschroefde. Zo mikt de groep tegenwoordig op een stabiele omzet t.o.v. een stijging van 2 à 3% voorheen. Het plan 2022 wordt echter niet in vraag gesteld maar wij blijven sceptisch.

Koers op het moment van de analyse: 29,90 EUR

Deel dit artikel