Nieuws

Wat te denken van het aandeel Geely Automotive, dat noteert aan de beurs van Hongkong?

1 jaar geleden - woensdag 6 juni 2018
Geely is de grootste Chinese autobouwer in privéhanden.

We vinden het veeleer risicovol (volatiel) en niet echt goedkoop. We zouden het dus niet kopen. Houden mag wel.
Geef in de autosector de voorkeur aan BMW.

Geely is de grootste Chinese autobouwer in privéhanden (ook actief in o.a. scooters en autodelen) en nam in 2010 ook Volvo over van Ford. De voorbije jaren spon de groep garen bij de dynamiek van de Chinese automarkt en de goede resultaten van Volvo. Geely overweegt nu om Volvo naar de beurs te brengen en zo het rendement van zijn investering op te krikken en financiering te vinden voor zijn projecten.

Recentelijk kocht de groep ook een belang van 9,6% in Daimler, zonder echt de redenen daarvoor toe te lichten (technische knowhow en marketingcompetenties verwerven?).

Hoe dan ook heeft Geely de ambitie om een wereldspeler te worden. Het zal binnenkort in Europa zijn merk Lynk lanceren (geproduceerd in België) en het kijkt ook begerig naar de Amerikaanse markt.

De koers van Geely werd recentelijk teruggewezen door winstnemingen, maar ook door de vrees voor meer concurrentie nadat de Chinese regering te kennen gaf dat ze de Chinese autosector meer wil openstellen voor buitenlandse spelers (al willen wij nog zien of het echt zover komt).

Deel dit artikel