Nieuws

De vooruitzichten van Ecopower ogen rooskleurig

11 maanden geleden - woensdag 16 mei 2018
De energiecoöperatie is actief in hernieuwbare energie.

Hoewel het dividend over boekjaar 2017 gehalveerd is t.o.v. vorig jaar, is dit volgens ons slechts tijdelijk. Als het maatschappelijke karakter van Ecopower u aanspreekt, mag u erin beleggen (maximum 5% van uw vermogen).

Dipje in de resultaten

De inspanningen (uitbreiding windmolenpark en pelletverkoop) van de voorbije twee jaar worpen in 2017 hun vruchten af. Ecopower kon namelijk de inkomsten in 2017 met 3,6% opkrikken. Dat was echter onvoldoende om de stijging van de kosten en vooral een eenmalige boekhoudkundige correctie goed te maken. Bijgevolg viel de winst lager uit. Daardoor bedraagt het dividend over boekjaar 2017 slechts 2% bruto (voorheen 4%).

Toekomst oogt fraai

In 2018 wordt verder geïnvesteerd in de productiecapaciteit (4 windturbines gepland). Voorts draaide in 2017 de pelletverkoop (goed voor 5% van de inkomsten in 2017) voor de eerste keer op volle toeren alsook de productie ervan.

Ecopower voorziet de volgende jaren een verdere stijging van de productie en de verkoop van pellets. De coöperatie verwacht dat eind 2019 deze activiteit niet meer verlieslatend zal zijn en zal bijdragen tot de winst. Voor boekjaar 2018 mikken we op een coupon van 4% bruto.

Interessante energiecoöperatie

De elektriciteitsproductie en de pelletverkoop zullen naar verwachting blijven groeien en de inkomsten verder opdrijven. Een dividend van 4% bruto is o.i. haalbaar.

Weet wel dat u als coöperant pas na 6 jaar kunt uittreden en dat het dividend net als het kapitaal niet gewaarborgd is.

Deel dit artikel