Nieuws

Argen-Co voert een kapitaalverhoging door

1 jaar geleden - woensdag 9 mei 2018
De coöperatieve vennootschap die een participatie in Argenta aanhoudt, wil met de uitgifte van nieuwe aandelen 25 miljoen euro ophalen.

U mag op de kapitaalverhoging intekenen. Beleg er niet meer in dan 5% van uw vermogen. Let wel op: coöperatieve aandelen bieden geen kapitaalbescherming en het dividend is niet gegarandeerd. 

Emissievoorwaarden

Zowel bestaande als nieuwe coöperanten kunnen op de nieuwe B-aandelen intekenen. Zo’n aandeel heeft een nominale waarde van 500 EUR. De intekenperiode vangt aan op 14 mei vanaf 10 uur en loopt tot en met 13 mei 2019. Bij grote interesse kan de intekenperiode vervroegd worden afgesloten en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook gebeuren. Bij de vorige kapitaalverhoging van juni 2017 werd de intekenperiode al na één week vervroegd afgesloten. Niet te lang wachten om in te tekenen dus is de boodschap.

Groei financieren

Argen-Co zal het opgehaalde kapitaal gebruiken om de participatie in Argenta verder op te trekken van 13,3% naar 13,4%. Goed voor een investering van 10 miljoen euro. De resterende 15 miljoen euro zal gespreid worden belegd in duurzame beleggingsfondsen, infrastructuur en/of beursgenoteerd zorgvastgoed.

Maximumbedrag verhoogd

Tot voor kort konden coöperanten maximaal 8 aandelen bezitten, goed voor 4000 EUR. Dat is nu verhoogd naar maximaal 10 coöperatieve aandelen (5000 EUR). Bestaande coöperanten, die al 4000 EUR in Argen-Co hebben belegd, krijgen bijgevolg de ruimte om via deze kapitaalverhoging hun inleg te verhogen.

U kunt intekenen

Coöperatieve aandeelhouders konden in november 2017 rekenen op een fraai dividend van 3,25%. We vertrouwen erop dat Argen-Co hetzelfde rendement over 2018 zal uitkeren. De coöperatie is goed op weg om haar langetermijnstrategie te realiseren. Dat is het opbouwen van een belang van 15% in Argenta en tegelijk de investeringsportefeuille diversifiëren naar andere beleggingen.

 

 

Deel dit artikel