Nieuws

Waarom verliest het aandeel Boskalis terrein?

11 maanden geleden - donderdag 12 april 2018
En moet men van deze terugval profiteren om het aandeel in huis te halen?

Nee. Boskalis is erg afhankelijk van de oliesector. Aangezien die het moeilijk heeft, mijden we de groep.

Boskalis is een Nederlandse groep actief in o.a. baggerwerken en de verdediging van kusten en vaargeulen, in landaanwinning (opspuiten, inpolderen, enz.) en in de bouw van olieplatformen op zee. Door de lage olieprijzen van de voorbije jaren hebben de oliegroepen (=klanten van Boskalis) erg weinig geïnvesteerd, en die situatie lijkt nog niet meteen te zullen verbeteren, o.a. omdat veel oliebedrijven nu minder investeren in offshore en meer in onshore schalieolieprojecten.

De groep benadrukte recentelijk nog dat 2018 en 2019 moeilijk zullen blijven. De baggeractiviteiten bieden minder zichtbaarheid en zijn afhankelijk van grote contracten.

Boskalis tekende onlangs wel een mooi contract in Singapore: het gaat er de eerste polder aanleggen, een project dat zeker kan helpen om de knowhow van de groep beter bekend te maken in Azië. De verhouding tussen de huidige koers van Boskalis en het eigen vermogen bedraagt slechts 1 (sectorgemiddelde 1,3). Maar gezien het zwakke vormpeil van de sector en het feit dat er nog meer slecht nieuws kan volgen, laten we het aandeel voor wat het is.

Koers op het moment van de analyse: 23,97 EUR

Deel dit artikel